Patronul restaurantului Beirut a murit. În localul din Constanța au murit 3 tinere în 2014
În urmă cu puțin timp a fost anunțată moartea lui George Karam, patronul restaurantului Beirut din Constanța, acolo unde în 2014, trei tinere au ars de vii la un etaj superior al localului. Bărbatul se afla în închisoare , solicitând de curând suspendarea executării pedepsei de 8 ani, o lună și zece zile pe care o avea de ispășit, pe motive medicale.
Ce probleme de sănătate avea George Karam
Cu puțin timp înainte de moartea sa, George Karam solicitase întreruperea pedepsei, suferind de mai multe afecțiuni medicale, printre care și insuficiență cardiacă, ulcer gastroduodenal și alte afecțiuni cauzate de vârsta înaintată, potrivit Replica de Constanța.
Acesta a intrat în vizorul procurorilor după tragedia din aprilie 2014, atunci când un incendiu a cuprins întreg restaurantul “Beirut”, pe care acesta îl avea în proprietate, iar trei fete și-au pierdut viața, arzând de vii, după ce au rămas blocate într-un vestiar de la mansardă. Două dintre acestea Nicoleta Vasiliţeanu şi Mihaela Tucă, erau dansatoare, iar Nicoleta Cengher era cântăreață, urmând să organizeze un spectacol pentru clienții localului. O a patra dansatoare, Nicoleta Buirencu, a scăpat cu viaţă, fiind găsită inconştientă pe scări.
În urma tragediei, trei familii au rămas marcate pe viață, ducându-și crucea grea a morții copiilor. În schimb, patronul restaurantului a susținut încă de pe atunci că acest incendiu a fost provocat de o mână criminal, încercând să scape de pedeapsă.
În cele din urmă, s-a descoperit că libanezul construise restaurantul “Beirut” fără autorizații, iar ulterior, acesta a făcut modificări în interior fără a avea niciun aviz legal.
Ce au decis judecătorii în cazul condamnării lui George Karam
După îndelungi cercetări, anchetatorii au dispus trimiterea lui George Karam în judecată, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de distrugere din culpă, una privind infracțiunea de neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, a infracţiunii de realizare a construcţiilor cu nerespectarea cerinţelor esenţiale a existenţei acestora – forma agravată, a infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, a infracţiunii de construirea fără autorizaţie într-o zonă construită protejată, a infracţiunii de primire în muncă a unor persoane fără încheierea contractelor de muncă, precum şi a 40 de infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură private, potrivit comunicatului transmis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la condamnarea definitivă a acestuia.
Astfel, pe data de 20 noiembie 2019, acuzatul a primit sentința finală de 8 ani și o lună condamnare cu executare, alături de alte nume implicate în afacerile ilegale pe care acesta l-a desfășurat.
Imediat după condamnare, acesta a încercat să se sustragă de la ispășirea pedepsei, ascunzându-se la pensiunea sa din Cluj, unde a fost găsit o lună mai târziu.
Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, afaceristul libanez a fost obligat de instanță să plătească 1 milion de euro daune morale familiilor îndurerate. Vestea morții sale a fost anunțată de fiul său pe o rețea de socialiare, în urmă cu puțin timp.
Vezi imagini video din momentul tragediei: