Pate de casă cum n-ai mâncat niciodată. Rețeta asta e o nebunie culinară, se prepară foarte ușor și rapid

de: Beatrice Dumitru
03 06. 2024

Preparatul pate de ficat de casă este la îndemâna oricui, reprezentând un deliciu savuros. Reţeta pentru pateul de casă se poate personaliza în funcţie de preferinţele culinare ale fiecăruia. Dar, iată una deosebită din care iese un preparat cum n-ai mâncat niciodată.

Rețetă de pate fără ficat

Pateul de casă este un preparat gustos și sănătos, ideal pentru micul dejun sau gustări. Poate fi preparat din ficat de pui, porc sau gâscă. Dar poate fi făcut și din alte ingrediente. Află o rețetă de pate simplă și delicioasă pe care o poți încerca acasă. Va ieși foarte gustos și se pregătește foarte rapid.

Pentru această rețetă nu ai nevoie de ficat, ci de fasole albă. Și poți folosi și de la conservă. Iată ce ingrediente îți trebuie și cum se prepară.

Ingrediente

  • fasole albă
  • 2 ouă fierte
  • 2 linguri de migdale
  • pătrunjel/marar
  • 5 linguri de ulei
  • sare,piper, praf de usturoi
  • roșii uscate pentru decor.

Mod de preparare al pateului cu fasole

Pateul cu fasole se prepară foarte ușor și rapid. Toate îngredientele se pun în blender și se amestecă până acestea devin o pastă. Se decorază cu roșii uscate și pătrunjel.

Rețetă de pate de ficat de pui

Ingrediente

  • 500 g ficat de pui
  • 1 ceapă mare
  • 2 căței de usturoi
  • 100 g unt
  • 100 ml smântână pentru gătit
  • 50 ml coniac (opțional)
  • Sare și piper după gust
  • 2 linguri de ulei de măsline

Pregătirea ficatului

Spală bine ficatul de pui și îndepărtează eventualele pielițe și grăsimi. Taie-l în bucăți mai mici pentru a se găti uniform. Într-o tigaie, încălzește uleiul de măsline la foc mediu și adaugă ceapa tocată mărunt și usturoiul zdrobit,apoi sotează până devin translucide și ușor aurii.

Gătirea ficatului

Adaugă bucățile de ficat în tigaie și gătește-le la foc mediu, amestecând din când în când, până când sunt complet gătite (aproximativ 10-15 minute). Dacă folosești coniac, adaugă-l în tigaie și lasă-l să se evapore câteva minute.

Apoi pune ficatul, ceapa și usturoiul într-un blender. Adaugă untul tăiat cubulețe și smântâna pentru gătit și mixează până obții o pastă fină și omogenă. După preparare, pateul se lasă la frigider pentru cel puțin două ore, pentru a se întări.

Pateul de casă se poate păstra în frigider timp de 3-4 zile într-un recipient etanș. Preparatul se servește pe pâine proaspătă sau prăjită alături de castraveți murați, ceapă roșie sau măsline. Se poate pune și pe ardei.

Pe lânga rețeta clasică, poți experimenta adăugând diferite ierburi și condimente pentru a personaliza gustul după preferințele tale.