Părinții urlă de durere! Un tânăr de 25 de ani a murit după ce a fost plimbat la 4 spitale din Prahova
Durere și neputință! Asta se simte în aceste momente în familia lui Sabin, un tânăr de 25 de ani din Făget, Prahova, care a murit cu zile, după ce a fost plimbat între patru spitale din Prahova. Tânărul se căsătorise de curând și avea o fetiță de 1 lună, născută pe 1 martie.
Familia îndurerată cere să se facă dreptate
Sabin, de meserie șofer de TIR, se întorsese pe data de 7 martie din Germania, unde desfășura curse în interes de muncă. După câteva zile de petrecut în România, mai exact pe 28 martie, tânărul a acuzat dureri insuportabile în partea stângă a abdomenului, fapt ce l-a determinat să sune la Salvare.
După puțin timp, acesta a fost transportat cu Ambulanța la spitalul din Vălenii de Munte unde a fost palpat și trimis acasă cu o listă de calmante. Este de menționat faptul că în spital nu i s-a efectuat nicio ecografie, iar acasă a fost trimis pe jos, la ora 1 noaptea.
Părinții băiatului au povestit că, în ciuda tratamentului prescris de medicul de gardă, starea băiatului nu s-a îmbunătățit, ci dimpotrivă, se simțea și mai rău.
Familia a sunat din nou la Salvare, Sabin fiind transportat pentru a doua oară tot la spitalul din Vălenii de Munte. Pentru că medicii nu au știut ce să-i facă, Sabin a fost trimis la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești.
Aici, personalul medical l-a pe pus pe băiat să completeze un formular cu privire la posibile călătorii în străinătate, iar atunci când a declarat că s-a întors pe data de 7 martie din Germania, acesta a fost considerat suspect de COVID-19 și i s-a efectuat un test. Acest lucru se întâmpla în condițiile în care perioada de când se afla în țară depășea 14 zile, fără să aibă vreun simptom.
Băiatul a fost plimbat la 4 spitale
După mai multe investigații medicale, medicii de la Spitalul Județean din Ploiești i-au spus că are hernie ombilicală și că trebuie operat de urgență, dar potrivit protocoalelor spitalului, nu mai pot efectua intervenții chirurgicale.
”Medicul care l-a consultat i-a spus fiului meu că trebuie operat de urgență, însă, potrivit protocolului, la spitalul județean nu se mai fac intervenții chirurgicale. Copilul meu a fost trimis la spitalul CFR, unde a rămas internat până a doua zi (n.r. luni, 30 martie) când a fost trimis cu ambulanța la Spitalul Municipal Câmpina. Aici, medicul de gardă nici măcar nu l-a lăsat să coboare din ambulanță și, după un scurt consult, l-a trimis înapoi la CFR”.
Băiatul a fost trimis la Spitalul CFR, unde a fost internat o noapte, iar mai apoi a fost direcționat către Spitalul Câmpina, fiind deja pe data de 30 martie. La Spitalul Câmpina, situația a fost mult mai tensionată, căci Sabin nu a fost lăsat să coboare din Ambulanță, iar după un scurt consult, a fost retrimis la Spitalul CFR.
Pentru că starea tânărului s-a agravat peste noapte, Sabin a fost retrimis iar la Spitalul din Câmpina (31 martie), unde i s-au administrat niște medicamente, în ciuda diagnosticului de hernie ombilicală cu nevoie urgentă de operație.
După toată lupta pentru viață a lui Sabin, părinții au primit vestea
Tatăl lui Sabin povestește că pe data de 1 aprilie familia a fost sunată și anunțată că băiatul lor a murit. În acel moment toți cei care îl iubeau pe Sabin au trăit cel mai negru coșmar.
În aceste momente, părinții și soția își strigă durerea și imploră să se facă dreptate. Sabin a lăsat o fetiță de doar o lună fără tată, o soție distrusă și niște părinți care nu-și mai găsesc liniștea.
Copilul meu avea 25 de ani și a lăsat orfană o fetiță de o lună! După ce a murit Sabin, a venit și rezultatul testului de la Matei Balș pentru coronavirus: era negativ!
Nu pot să nu mă întreb dacă nu cumva au așteptat să vadă dacă are sau nu virusul ca să-l opereze?! Ei bine, au aflat prea târziu, iar Sabin al meu a murit cu zile! L-au lăsat să moară ca pe un câine! Cineva trebuie să plătească pentru moartea copilului meu!” acuză tatăl lui Sabin.
După moartea tânărului, rezultatele testului pentru COVID-19 au ieșit negative, băiatul nefiind infectat cu acest virus. Contactați de observatorulph.ro, reprezentanții spitalului CFR au explicat că pacientul suferea de diabet și de alte probleme de sănătate, iar în urma administrării medicamentelor, starea acestuia se înrăutățise. Singurul spital unde putea fi operat pacientul ar fi fost spitlaul Câmpina, unde a fost trimis de două ori.