UPDATE! Mama lui Vlad Pascu, reținută de polițiști pentru 24 de ore. Control judiciar pentru tatăl șoferului drogat SURSE

de: Dudescu Denisa
14 09. 2023

Familia Pascu s-a întâlnit, joi, la sediul DIICOT: Vlad și părinții săi s-au întâlnit în fața anchetatorilor. În cazul mamei acestuia anchetatorii au suspiciuni că ar fi încercat să influențeze martori și să spună lucruri favorabile în cazul fiului său. Tatăl lui Vlad a fost chemat în calitate de martor. Până acum DIICOT nu a făcut nicio precizare pe subiect. La audieri sunt și prietenii lui Vlad Pascu care au fost vizați azi de percheziții.

Motivul pentru care părinții lui Pascu sunt la DIICOT

Update ora 19:35: Mama lui Vlad Pascu, reținută de polițiști pentru 24 de ore

În urmă cu puțin timp, Miruna Pascu a fost reținută pentru 24 de ore, fiind acuzată că ar fi săvârșit infracțiuni contra înfăptuirii justiției și ar fi încercat să șantajeze martorii în dosarul în care este vizat fiul său.

Mihai Pascu, tatăl șoferului drogat care a omorât 2 tineri în 2 Mai, a fost plasat în control judiciar pentru nerespectarea armelor si munițiilor, pentru 60 de zile.

– Știrea inițială – 

La sediul DIICOT a ajuns prima, Miruna, mama lui Vlad Pascu în cazul căreia există suspiciuni că ar fi influențat martorii în dosarul fiului său. Nu l-a vizitat la închisoare, însă a încercat să influențeze martorii din dosar să spună lucruri favorabile despre fiul ei. Totodată, aceasta ar fi încercat să-i șantajeze dacă nu procedau cum ar fi cerut.

Miruna Pascu, audiată la DIICOT. Foto: Captură video

Există informații că părinții lui Pascu știau de petrecerile cu droguri ale fiului cu prietenii săi la care se consumau droguri. Multe dintre episoade ar fi avut loc în apartamentul familiei. Mai mult, mama lui Pascu nu l-ar fi lăsat pe fiul ei să meargă la consiliere psihologică atunci când a fost prins cu droguri.

Percheziții de amploare la prietenii lui Pascu

Mihai Pascu a venit pe motocicletă la DIICOT și nu a răspuns la întrebări, ascunzându-se în spatele căștii. Mama lui Vlad, Miruna nu a scos un cuvânt până la intrarea în sediu. Aceasta ar fi negat în fața anchetatorilor că ar fi încercat să-și ajute fiul „într-un mod nelegal.”

@ionelaarcanuAncheta extinsa in cazul drogatului Vlad Pascu. Mama lui este pusa sub acuzare de DIICOT♬ sunet original – Ionela Arcanu

Tatăl lui Pascu ar fi fost plecat din țară câteva zile, însă s-a întors. El ar avea calitatea de martor.

„Operațiunea Hidra” a început în această dimineață cu ample percheziții la adolescenții de bani gata. Au fost percheziții în stațiunile de pe litoral, dar și la familia Pascu.

Mihai Pascu a ajuns joi la DIICOT. El a venit cu motocicleta. Foto: Captură Antena 3

„Din cercetări a reieșit că cei în cauză ar fi specializați în distribuirea de cannabis, comprimate ecstasy, MDMA, cocaină, dar și alte droguri sintetice, în diverse locații, restaurante și cluburi de lux, majoritatea clienților drogurilor comercializate de către ei fiind consumatori constanți, persoane cu un potențial financiar ridicat.

Persoanele ar fi furnizat diverse droguri de risc și mare risc la petreceri private, care au avut loc în diverse locații private din București, la care, de asemenea, au participat persoane cu potențial financiar ridicat. Aceștia ar fi procurat drogurile în diferite modalități, fie prin intermediul unor dealeri, fie prin comenzi online”, a transmis în această dimineață Poliția Română.

 

Unul dintre suspecți este Tudor Duma, zis Maru, apropiat al lui Vlad Pascu, care ar avea legături cu lumea drogurilor. Persoanele din anturajul lui Vlad Pascu vizate de percheziții: Anghel Rafael George, Marei Ahmed, Bîtică Andrei. Aceștia au vârste cuprinse între 18-20 de ani.