Părinții, în alertă. Cel mai tânăr pacient, un copil de patru ani, a fost răpus de COVID-19. Ce alte probleme de sănătate mai avea micuțul

Părinții, în alertă. Cel mai tânăr pacient, un copil de patru ani, a fost răpus de COVID-19. Ce alte probleme de sănătate mai avea micuțul
Părinții, în alertă .Cel mai tânăr pacient, un copil de patru ani, a fost răpus de noul coronavirus. Ce alte probleme de sănătate mai avea micuțul

Durere imensă într-o familie din Mureș, acolo unde un băiețel de patru ani a fost ucis de infecția cu COVID-19. Micuțul este cel mai tânăr pacient care moare din cauza virusului ucigaș la o vârstă atât de fragedă. Decesul a fost transmis de Grupul de Comunicare Strategică, în cursul zilei de duminică.

Micuțul prezenta și alte cormobidități

Potrivit unor surse medicale, băiatul prezenta ”comorbidități accentuate”, constând în probleme renale, spune libertatea.ro. Medicii au fost rezervați cu privire la șansele sale de supraviețuire, încă de la internarea copilașului, pe data de 3 octombrie, la Primiri Urgențe (UPU) al Spitalului Municipal Reghin. Acesta se afla în stare gravă, iar infecția cu COVID-19 a agravat rapid  sănătatea acestuia, potrivit Libertatea. Pentru că situația medicală actuală îi depășea, doctorii au decis transferul copilului la secția ATI a Spitalului Judetean de Urgentă Tg. Mureș.

Din păcate, organsimul lui slăbit nu a mai rezistat, fiind declarat decesul acestuia. Până la moartea micuțului, cea mai tânără victim ucisă de COVID-19 era un tânăr de 18 ani.

Potrivit statisticilor, numărul de infectări cu noul coronavirus este într-o continuă creștere, doar duminică fiind înregistrate 2.880 de cazuri şi 53 de decese. Față de ziua precedentă, rata de infectare a crescut de la 2,39 la 2,52, Capitala fiind în topul orașelor cu cele mai multe cazuri de COVID-19, 539.

După aceasta, cele mai multe cazuri au fost anunțate în Bacău, respectiv 163. Județul Timiș este al treilea pe lista neagră, cu 155 de cazuri, dar și de județul Iași cu 139 de cazuri. În județul Prahova au fost înregistrate 123 de cazuri, în Neamț au fost raportate 115 cazuri, iar în județul Dolj 110.

„Este posibil să ajungem la 5000-7000 de cazuri pe zi”

În urma bilanțului extrem de îngrijorător, Raed Arafat anunță că ce este mai rău de abia acum poate începe. Acesta trage un semnal de alarmă cu privire la dublarea numărului de cazuri, atâta timp cât nu vor fi respectate restricțiile pentru evitarea răspândirii cazurilor de COVID-19.

Sursă foto: Inquam Photos/ Alex Ncodim

„Dacă nu se va rezolva problema răspândirii şi va continua în acelaşi trend, este posibil să ajungem acolo. Dacă măsurile care se iau au un impact, atunci este posibil să vedem o încetinire”, a precizat Raed Arafat, potrivit Mediafax.

Șeful DSU a vorbit și despre vaccinul anti-COVID-19, mult așteptat de toată lumea. Potrivit acestuia, transportul în țară va fi o adevărată provocare, iar număril acestuia va fi limitat. Cei care vor avea prioritate sunt medicii, persoanele cu risc mare de infectare, cât și cele din categoriile vulnerabile.