Pare Santorini, dar e România. Locul superb în care te simți ca în Grecia se află la doar 3 ore de București

de: Ionuț Vieru
16 07. 2024

Santorini se numără printre destinațiile turistice preferate de români. Dacă pentru unii este descurajatorul drumul până în Grecia, avem și în țara noastră un loc asemănător, la doar câteva ore distanță de București.

Santorini de România, la 3 ore de Capitală

Din ce în ce mai mulți români aleg Grecia ca și destinație de vacanță. Plajele cu nisip vin, apele albastre și peisajele de vis sunt doar câteva dintre motivele pentru care Grecia este atât de iubită de turiștii de pretutindeni.

Cu toate acestea, nu mulți știu că avem în țara noastră un loc aproape identic. Un mare avantaj este faptul că nu trebuie să conduci ore în șir sau încerci să prinzi cel mai ieftin bilet de avion.

Este vorba despre un complex cu adevărat minunat, la doar 3 ore depărtare de București. Se numește Tagoo, un hotel care se aseamănă cu cele din Grecia, situat în Vama Veche.

La fel ca și în Grecia, aici vei găsi clădiri albe superbe, acoperișul în stil grecesc și măslini. Hotelul are și o piscină cu design modern, înconjurată de umbrelele specifice elenilor.

O noaptea de cazare aici nu este foarte scumpă, dar nici ieftină. În plin sezon estival, adică în lunile iulie și august, o cameră costă 600 de lei pe noapte, dar în weekend prețul crește la 700 de lei. Prețurile sunt mai mici începând cu 1 septembrie, când trebuie să plătești 500 de lei pentru o noapte.

Destinațiile de vacanță preferate de europeni

În jur de 75% dintre europeni plănuiesc să călătorească în următoarele luni, o creștere cu 6% față de anul trecut. Pe locul 4 în topul destinațiilor preferate de europeni se află Grecia, cu un loc mai sus față de anul 2023.

În Grecia, destinațiile din vestul și nordul țării continuă să înregistreze o cerere puternică. Spania și Italia se pe primul loc, fiecare fiind preferată de 8% dintre respondenți, urmate de Franța cu 7% și Grecia cu 6%.

De asemenea, Grecia se clasează printre destinațiile de top și pe baza creșterii cheltuielilor efectuate în timpul călătoriilor în prima jumătate a anului 2024.

Mai exact, cheltuielile legate de călătorii au crescut cu 25% în Spania, cu 25% în Grecia, cu 20% în Italia și cu 16% în Franța. Toate destinațiile mediteraneene sunt în fruntea preferințelor călătorilor europeni, deoarece turiștii optează pentru concedii pe plaje.