Parcul din România unde s-au investit 18 milioane de lei. Este amplasat peste o fostă groapă de gunoi

Parcul din România unde s-au investit 18 milioane de lei. Este amplasat peste o fostă groapă de gunoi
Ce se întâmplă cu parcul din România amplasat pe o fostă groapă de gunoi

Precum pasărea Phoenix, despre care se spune că a renăscut din propria cenușă, o fostă groapă de gunoi a devenit un parc spectaculos într-un oraș important din România. Investiția a fost una generoasă, de aproximativ 18 milioane de lei.

Unde se află parcul amplasat peste o groapă de gunoi din România

Debutul noului an a adus vești importante pentru unii dintre locuitorii din România. Autoritățile din zonă au reușit să schimbe imaginea unui oraș din țară și au amplasat peste o groapă de gunoi un parc nou-nouț. În municipiul Buzău urmează să înceapă amenajarea unui parc ce se întinde pe aproximativ 7,5 hectare, situat la periferia orașului.

Acesta va fi construit în vecinătatea râului Buzău, între Parcul Tineretului și Șoseaua Digului, acolo unde, în trecut, se afla o groapă de gunoi. Pentru a putea reface fostul loc pentru depozitarea deșeurilor și a-l transforma într-un spațiu de relaxare și recreație, autoritățile au folosit fonduri europene, în valoare totală de 18,3 milioane de lei.

Cum va fi amenajat noul parc din Buzău

Proiectul prin care a fost posibilă această investiție a fost finanțat cu bani europeni pentru a regenera suprafețele de teren alterate din această zonă a țării, în care se obișnuia depozitarea deșeurilor. Potrivit primarului municipiului Buzău, amenajarea noului parc va începe în prima parte a anului 2022 și ar putea să dureze până la finalul lui 2023.

Zona de relaxare de care se vor bucura buzoienii va beneficia de alei pietonale, locuri de joacă, spații verzi, precum și un sat de răchită, pergole, bănci și o rețea de iluminat public. Totodată, mai multe grădini vor fi, de asemenea, amenajate în interiorul parcului. Aceste grădini vor putea fi nu doar admirate pentru frumusețea lor, ci se vor putea cultiva diferite soiuri de legume.

Planuri importante ale municipalității din Buzău pentru 2022

Începând de anul acesta, se va planta o perdea forestieră de protecție pentru oraș, între podurile de la Mărăcineni şi Vadu Paşii. Totodată, printr-un proiect inițiat de Primăria Buzău, se dorește construirea unei săli noi de sport, de tip polivalentă, cu o capacitate de 4.000 de locuri. Aceasta ar putea fi ridicată pe locul Ștrandului Tineretului.

De asemenea, în același context, anul 2022 vine cu o nouă veste importantă pentru locuitorii din Buzău. Municipalitatea dorește ca Pădurea Crâng să fie retrocedată orașului pentru a putea fi reamenajată. Astfel, și această zonă verde ar urma să sufere transformări. Pădurea Crâng ar urma să devină așadar cea mai mare pădure-parc din Comunitatea Europeană.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI