Paradisul trandafirilor de lângă București, oaza de liniște în care îți încarci bateriile. Peisajul e perfect pentru o escapadă cu familia

de: Andreea Vînătoru
02 06. 2024

Paradisul trandafirilor la doar câțiva kilometri de București. Țara noastră are multe locuri frumoase de vizitat. Indiferent de zona în care locuiți, puteți găsi mereu ceva nou de descoperi. Unele zonele nu sunt așa de cunoscute publicului larg, de aceea, astăzi vă prezentăm un loc cu adevărat special care se află foarte aproape de Capitală. Peisajele sunt mirifice!

Paradisul trandafirilor de lângă București

România se bucură de o multitudine de obiective turistice, iar unele dintre ele sunt de-a dreptul senzaționale. Astăzi vorbim despre Mănăstirea Cernica, un loc de-o frumuseţe aparte, pe care trebuie să-l vizitezi cel puțin o dată în viață. Mănăstirea este cel mai mare aşezământ de cult din Muntenia.

Mănăstirea Cernica, cel mai mare lăcaș de cult din Muntenia

Multe persoane nu știu că lăcaşul de cult este aşezat pe două ostroave, unite între ele printr-o fâşie de pământ. Cei care ajung acolo pot admira sute de soiuri de trandafiri înfloriți în această perioadă. Locul este plin de aceste plante multicolore și este o oază de liniște pentru românii care vor să scape de aglomerație și zgomotul infernal al orașelor.

Mănăstirea Cernica este locul unde au trăit Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica, Sfântul Cuvios Gheorghe de la Cernica şi Sfântul Cuvios Irodion de la Lainici. Potrivit wikipedia, Sfântul Calinic avea capacitatea de a citi gândurile celor din preajma sa. Toată viața și-a dedicat-o pentru slujirea lui Dumnezeu şi a semenilor, dând dovadă de o dragoste nemărginită faţă de aceştia.

Schitul a fost în ruină timp de 30 de ani

Acest lăcaș de cult a fost construit în anul 1608, din vremea domniei lui Radu-Vodă Şerban (1602-1611), fiul lui Mihnea-Vodă.

În 1781, odată cu venirea Stareţului Gheorghe, ucenic al Sfântului Paisie de la Neamţ, viața mănăstirii avea să se schimbe radical. Dorind să se retragă în Muntele Athos, în drumul său, stareţul Gheorghe a trecut prin Capitală, acolo unde l-a întâlnit pe dascălul Macarie – din obştea paisiană – precum şi pe Mitropolitul Grigorie al II-lea. Stareţul Gheorghe a ales Schitul Cernica la dorința mitropolitului, care pe atunci era de mai bine de 30 de ani în ruină.