Panică la JO 2024! Sportiva din România care a ajuns de urgență la spital. S-a accidentat grav

de: Ștefan R. Apostol
10 08. 2024

În cursul acstei zile aui avut loc probele de lupte libere de la JO 2024, iar sportiva noastră, Cătălina Axente a participat în competiție. Din păcate, conform informațiilor de ulimtă oră, este panică la JO 2024, după ce sportiva din România a ajuns de urgență la spital. Reprezentanții lotului olimpic spun că s-a accidentat grav.

Astăzi a fost panică la JO 2024 pentru România

Echipa olimpică a României încă mai speră, pe ultima sută de metri, să aducă mai multe medalii olimpice de la Paris. În cursul acestei zile au avut loc probele de lupte, iar Romnia a fost reprezentată de Cătălina Axente.

Sportiva noastră trebuia să participe la categoria 76 kg, având-o ca adversară pe americanca Alexis Blades Kennedy. Deși dominată din primele minute, românca a încercat să facă față și să ducă lupta până la capăt.

Cătălina Axente s-a accidentat grav

Din păcate, avea să piardă meciul în faza optimilor, dar nu fără a suferi și o accidentare gravă. În ultima rundă a confruntării, sportiv avea să cadă într-o manieră ce i-a adus și accidentarea.

Rămasă imobilizată la sol, a determintat intervenția de urgență a medicilor. Organizatorii au decis întreruperea meciuui, Cătălina Axente fiind scoasă pe targă de pe suprafața de luptă.

Sportiva a ajuns de urgență la spital

Ca urmare a accidentării, organizatorii au decis întreruperea lupeti și transportarea sportivei de urgență la spital.

După primele intervenții ale medicilor, la fața locului, și ca urmare a modului în care a căzut, s-a luat decizia de a o transporta la spital, unde urmează noi investigații la nivelul gâtului și a coloanei.

Cătălina Axente, în vârstă de 28 de ani, are în palamares două prezențe notabile la Campionatele Mondiale de anul trcut. La acel moment cea mai bună clasare a româncei a fost locul cinci.

Ca urmare a acestei situații dramatice, lotul olimpic român a rămas doar ccu 3 medalii de  aur, 4 de argint și doar una de bronz, deși existau mari șanse ca tânăra de 28 de ani să reușească o victorie împotriva reprezentantei Americii.

Rămâne să aflăm vești de la echipa de medici români aflați la spital cu Cătălina Axente, în speranța că situația nu este atât de gravă, pe cât a părut la momentul accidentării pe saltea.

Știre în curs de actualizare, în funcție de derularea evenimentelor