Pandişpan de post, reţetă veche. Nu dai greş cu ea! Ingredientul care îl face cu adevărat pufos

de: Andreea Vînătoru
23 04. 2024

Pandișpanul de post este o variantă excelentă în această perioadă. Pentru cei care nu mănâncă deserturi de dulce, pot încerca această prăjitură care se prepară mai ușor decât pandișpanul clasic. Se face și mai rapid și nu trebuie să petreceți mult timp în bucătărie. În plus, există și un ingredient care îl face cu adevărat pufos!

Cum se face pandişpan de post

Pandișpanul de post nu este deloc pretențios și aveți nevoie de puține ingrediente. Acest desert este ideal de preparat în în această perioadă a Postului Mare, cel mai restrictiv dintre toate de peste an. De asemenea, pandișpanul de post se prepară destul de rapid, dar este important să respectați ingredientele pentru ca acesta să iasă pufos și delicios. În plus, dacă adăugați apă minerală în compoziția lui, rezultatul va fi conform așteptărilor. Iată mai jos cum se prepară!

Ingrediente pentru prepararea pandișpanului de post:

  • o jumătate de cană de ulei
  • o cană de apă minerală
  • o cană de zahăr
  • praf de copt (7-10 grame)
  • două căni și jumătate de făină
  • un praf de sare
  • esențe sau coajă de lămâie/portocală.

Mod de preparare:

În primul rând, se amestecă toate ingredientele lichide. Uleiul, apa minerală, esențele se pun la un loc și se dizolvă zahărul și praful de sare în ele. Separat, amestecați făina cu praful de copt. Pentru a fi mai aerată, făina se cerne de 2-3 ori. După ce zahărul s-a dizolvat complet, puteți adăuga făina și praful de copt. Amestecați ușor și puneți făina în ploaie, câte puțină.

Puteți adăuga orice fel de fruct doriți, dar înainte trebuie să le treceți prin făină, pentru a nu se lăsa prea jos în aluat. Așadar, alegeți fructele pe care le doriți, de exemplu, pere, gutui, cireșe, etc și le adaugați în aluat. Compoziția se dă la cuptor, într-o tavă mai întinsă, pentru aproximativ 25-30 de minute. După ce e gata, se lasă la răcit și mai apoi se taie pandișpanul de post pentru a fi servit! Poftă bună.

Vezi și: Negresă, reţetă veche. Aşa se făcea în anii ’70, ingredientul secret care o făcea pufoasă şi îi dădea un gust de neuitat