Pandișpan cu vișine cum n-ai mai mâncat vreodată. Trucul ca să iasă pufos
Pandișpanul cu vișine este desertul clasic de vară. Moale, pufos, doar puțin dulce și cu fructe suculente și acrișoare, această prăjitură își merită titlul de cel mai iubit desert al verii. Îl poți face și cu cireșe, dar dacă vrei acea notă acrișoară care merge perfect cu zahărul pudră de deasupra, folosește vișine coapte. Iată cum să faci pandișpan cu vișine și ce truc să aplici pentru ca fructele să nu se scufunde.
Pandișpan cu vișine – rețetă
Pandișpanul cu vișine este cea mai ușoară rețetă pe care o poți face vara asta. Copiii îl vor adora, iar pentru adulți este gustarea perfectă alături de o ceașcă de cafea.
Ingrediente
- 100 g unt
- 200 g zahăr tos
- Esență de vanilie
- 2 ouă
- 200 g făină albă de grâu (000)
- 1 plic praf de copt
- Un praf de sare de mare
- 150 ml lapte bătut
- 500 g vișine, fără sâmburi
- 50 g făină albă de grâu sau amidon (pentru vișine)
Încinge cuptorul la 180°C, fără ventilator. Unge o tavă rotundă de 20 cm cu unt și tapeteaz-o cu făină sau pune hârtie de copt. Acest lucru te asigură că prăjitura nu se va lipi de tavă și va ieși ușor după coacere.
Vezi și: Ce trebuie să faci cu vişinele înainte de a le pune la fiert. Aşa prepari cea mai bună dulceaţă
Într-un bol mare, mixează bine untul moale împreună cu zahărul tos și esența de vanilie. Mixează până obții o spumă fină, în care granulele de zahăr abia se mai simt. Acest pas este crucial ca să obții un pandișpan cu o textură ușoară și pufoasă.
Încorporează ouăle pe rând, mixând bine după fiecare. Oul contribuie la structura și umiditatea prăjiturii, așa că trebuie să fie integrate bine, rând pe rând, în compoziție.
Într-un alt bol, amestecă făina cu praful de copt și sarea. Adaugă treptat aceste ingrediente uscate în amestecul de unt și ouă, alternând cu laptele bătut. Continuă să amesteci până când obții o compoziție omogenă. Laptele bătut adaugă o notă de aciditate care ajută la activarea prafului de copt, oferind o creștere frumoasă prăjiturii.
Te-ar putea interesa și: Rețetă de griș cu lapte și dulceață de vișine făcută în casă. Ingredientul cu care îi dai gustul copilăriei, ca la bunica
Cum faci să nu se scufunde fructele
Acum vine trucul pentru ca fructele să nu se scufunde. Amestecă vișinele cu 50 g de făină sau amidon de porumb, astfel încât să fie bine acoperite.
Acesta este secretul pentru a preveni ca toate vișinele să rămână în partea de jos a prăjiturii în timpul coacerii. Făina absoarbe excesul de suc din vișine și le ajută să rămână suspendate în compoziție.
Încorporează cu grijă vișinele acoperite cu făină în compoziția pregătită. Amestecă delicat ca să fie distribuite uniform.
Toarnă compoziția în tava pregătită și nivelează suprafața. Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ o oră sau până când trece testul scobitorii – adică scobitoarea introdusă în centrul prăjiturii iese curată.
Te-ar putea interesa și: Cât de mult zahăr se pune în dulceață, de fapt. Secretul gospodinelor a fost dezvăluit
După ce scoți prăjitura din cuptor, las-o câteva minute să se răcorească în tavă. Apoi, scoate-o din tavă și lasă răcească complet. Înainte de servire, o o poți pudra cu zahăr.
Pandișpanul cu vișine va fi deliciul verii. În plus, îl poți servi cu înghețată sau un sos de vanilie alături.