25 ian. 2022 | 10:36

Pandemia nu se termină în 2022. Directorul OMS, anunț de ultimă oră

News
Pandemia nu se termină în 2022. Directorul OMS, anunț de ultimă oră
Directorul OMS pentru Europa explică de ce pandemia de COVID-19 nu se termină anul acesta

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa vine cu un anunț de ultimă oră pentru omenire. Criza sanitară de coronavirus nu se termină nici în 2022. Ce alte detalii aduce oficialul?

Pandemia de COVID-19 nu se va termina în acest an: detalii din partea directorului OMS pentru Europa

Europa și Asia Centrală intră într-o nouă fază pe măsură ce varianta Omicron înlocuiește varianta Delta. Acest lucru ar putea aduce o situație mai stabilă, a declarat Hans Kulge, directorul OMS pentru Europa, în cursul zilei de luni. El a adăugat că pandemia este departe de a-și găsi sfârșitul, dar cu toate astea este încrezător că faza acută va fi depășită în anul curent.

„Pandemia este departe de a se încheia, dar sunt încrezător că putem sfârși faza acută în 2022 și ne vom putea ocupa de alte amenințări în zona de sănătate care necesită urgent atenția noastră”, a spus Kluge într-o declarație pentru presă care a marcat cei doi ani de pandemie în Europa.

Oficialul OMS a avertizat că deși varianta Omicron este mai puțin periculoasă decât Delta, procentele crescute de infectări determină creșterea numărului de spitalizări, fiind însoțite de un trend scăzut în direcția pacienților care ajung la terapie intensivă, arată politico.eu.

Kluge a mai spus că noua variantă este responsabilă pentru 31.8% din cazurile de îmbolnăvire din regiunea Europei, în comparație cu cele 15 procente înregistrate săptămâna trecută. Guvernele europene și experții dezbat în prezent aceste detalii, mai menționează sursa citată. În timpul acesta, valul curent de Omicron este încă în plină desfășurare.

„Agenţii patogeni au tendinţa de a evolua spre o mai mare replicabilitate în gazdele lor”

Oficialul a declarat presei din Italia că pandemia nu se încheie în 2022, dar pe măsură ce intrăm în al treilea an autoritățile speră să se încheie faza acută. De asemenea, el a mai subliniat că este prea devreme să numim COVID-19 o boală endemică, chiar și cu Omicron.

„Dintr-o perspectivă pur evolutivă, agenţii patogeni au tendinţa de a evolua spre o mai mare replicabilitate şi o virulenţă mai redusă în gazdele lor, adică oamenii. Şi Omicron pare să se încadreze în această logică şi se speră că va lăsa un grad ridicat de imunitate în rândul populaţiei, care ar putea ajuta la stabilizarea pandemiei.

Toţi viruşii evoluează şi suferă mutaţii, aşa că este foarte posibil să vedem o altă variantă undeva în lume, care s-ar putea răspândi rapid în alte locuri, aşa cum s-a întâmplat cu Delta şi Omicron”, a spus Hans Kluge.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro