Pâinea care te îmbătrânește fără să-ți dai seama. Ce greșeală mare fac românii

Pâinea care te îmbătrânește. Ce greșeală fac mulți dintre români?

Care este pâinea care te îmbătrânește? Nu îți dai seama cât de periculoasă este dacă o consumi frecvent. Ce greșeală uriașă fac mulți dintre românii care n-au înlocuit pâinea cea de toate zilele cu un aliment mai sănătos?

Greșeala pe care o fac românii care consumă pâine

Pâinea este unul din secretele unei mese bogate la români. Neamul nostru este învățat ca aproape orice fel de mâncare să se consume cu pâine, iar pe placul nostru e clar cea mai periculoasă – pâinea albă.

Timpul trece, iar specialiștii aduc pe piață diverse alternative mai sănătoase la micile noastre plăceri. Unii scot complet din alimentație pâinea, iar alții nu pot să renunțe deloc la ea. Nutriționiștii sugerează totuși consumul în cantități moderate sau o alternativă mai benefică organismului precum tartine din secară, pâine din secară, biscuiți digestivi sau orice pe bază din aluat fără gluten și alți aditivi.

Printre cele mai frecvente schimbări pe care le simt cei care exclud pâinea din meniu se numără cele legate de aspectul pielii, care nu mai îmbătrânește atât de rapid. Din păcate, bilele negre în dreptul acestui aliment vin din cauza aditivilor și amelioratorilor numeroși, a calității drojdiei care e din ce în ce mai scăzută și alte ingrediente care să îi prelungească perioada de valabilitate și timpul de dospire al aluatului.

Avantaje și dezavantaje: pâine albă, neagră, de secară

Pâinea albă este obţinută din făină rafinată, adică grâul trece printr-un proces de măcinare care are ca rezultat îndepărtarea invelişului extern al bobului.

Avantaje: pâinea are un aspect moale, pufos şi un gust delicios.
Dezavantaje: Din punct de vedere nutriţional, efectele procesului de rafinare sunt dezastruoase, deoarece se pierd vitamine, în special cele din complexul B, fibre, minerale. Pâinea albă este bogată din punct de vedere caloric.

Pâinea de secară

(pâinea din făină integrală de secară) are foarte multe efecte benefice pentru sănătate.Avantaje: Secara este o sursă de magneziu, mineral esenţial pentru sinteza enzimatică şi cu rol important pe profilul glicemic şi digestiv. Pacientelor postmenopauză, care sunt private de protecţia estrogenică, le recomand consumul de pâine de secară, care poate participa la o progresie încetinită a aterosclerozei şi a bolilor cardiovasculare.

Pâinea neagră

Avantaje: are mai puţine calorii decât cea albă, mai multe fibre, glucide cu absorbţie mai lentă, iar din punct de vedere al digestibilităţii este superioară, comparativ cu pâinea albă.
Dezavantaje: multe produse de panificaţie din comerţ sunt sărace din punct de vedere nutriţionali, conţin mulţi aditivi şi conservanţi dăunători. (Sursa: csid.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI