Pâinea care nu îngraşă e gata în 10 minute. Cum se prepară corect, de fapt

de: Ana Chivu
06 04. 2022

Nu trebuie să îți mai faci griji în privința poftelor tale chiar dacă ești la dietă. Nu trebuie să uiți gustul pâinii pentru că vrei să dai câteva kilograme jos sau pur și simplu ți-ai schimbat definitiv obiceiurile alimentare. Poți să prepari acasă un tip de pâine care nu îngrașă. Terapeutul Anca Alungulesei vine cu explicații pentru pofta românilor de pâine în special în timpul postului.

Rețetă pentru pâinea care nu îngrașă: se face rapid

Românii sunt iubitori de pâine, lucru care îi împiedică dacă vor să își schimbe stilul alimentar sau doresc să țină o dietă pentru a scăpa de câteva kilograme în plus. Majoritatea dintre ei profită prea mult de carbohidrați în timpul postului.

„Majoritatea persoanelor care postesc din punct de vedere religios, îşi dau seama că s-au mai adunat câteva kilograme în plus. Tocmai pentru că se face exces de carbohidraţi”, a spus terapeutul Anca Alungulesei, marţi, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate de la Antena 3.

Cum se prepară?

Află că există mai multe variante pentru a înlocui pâinea din regimul tău. Desigur că o poți exclude sau poți încerca alte opțiuni. Rețeta pe care trebuie să o știe toată lumea are la bază făină care nu este una reală.

Mai exact, pentru a o prepara ai nevoie de: făină de migdale, in, tărâţe psyllium şi cocos. Adaugă un ou, puțin oțet de mere și sare, iar în zece minute este gata. Este foarte gustoasă și sățioasă.

De asemenea, nu trebuie să te ia pe nepregătite textura ei densă. Ea trebuie să fie așa ca să nu mănânci foarte mult. Poate fi consumată alături de sosul tău preferat, la micul dejun alături de omletă sau chiar poți face crutoane din aceasta pentru a le pune în diferite supe creme.

România are cel mai mare consum individual de pâine din UE

Pâinea albă este preferata românilor. Un procent de 38% din consumatori declară că o consumă zilnic. 37% din ei spun că pâinea feliată/ambalată este preferata lor, iar mai apoi urmează franzela menționată de către 33%.

„Este viabila si corecta aceasta tendință de scădere a consumului de pâine din ultimii ani, chiar dacă noua brutarilor nu ne convine. Eram pe locul I in Europa, iar acum suntem pe II sau III.

Sigur, ne interesează mai mult factorul calitativ decât cel cantitativ. E interesant ca a început sa crească cererea de pâine din faina integrala si cea de produse realizate in sistem traditional decât in sistem industrial, deci lumea se îndreaptă către o normalitate si o calitate buna a produselor”, a afirmat liderul ROMPAN.