Pâine retrasă din magazinele Auchan. Suspiciune de contaminare cu un corp străin

de: Violeta Badea
24 09. 2024

Un lot dintr-un sortiment de pâine vândut în rețeaua de magazine Auchan este retras de la comercializare, din cauza suspiciunii de contaminare cu un corp străin. Clienții care au achiziționat acest produs sunt sfătuiți să nu îl consume și să-l returneze pentru a primi banii înapoi.

Ce produs este vizat de rechemare

Grupul Auchan a decis să retragă de pe rafturi un lot de pâine integrală ”Auchan Toast cu făină integrală 600g”, ca măsură de precauție, după ce a fost semnalată o suspiciune de contaminare.

Potrivit unui anunț postat pe site-ul Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), suspiciunea de contaminare este legată de prezența unui corp străin în produs.

Lotul afectat este identificat prin următoarele detalii: produsul ”Auchan RR Toast Integral 600 g”, cod EAN 5949084017052, lot 74, cu data de expirare 01.10.2024. Cei care au achiziționat pâinea din acest lot sunt sfătuiți să o returneze la magazinul de unde a fost cumpărată.

Cum poți returna produsul

Persoanele care au cumpărat pâinea din lotul vizat pot merge la Serviciul Clienți al magazinului Auchan de unde au achiziționat produsul, pentru a-l returna.

Compania a anunțat că prezentarea bonului fiscal nu este necesară, clienții putând primi contravaloarea produsului fără alte formalități. Este important de menționat că doar produsele din lotul cu data de expirare 01.10.2024 sunt afectate de această rechemare.

Auchan a luat această măsură pentru a asigura siguranța consumatorilor și pentru a preveni eventuale riscuri asociate consumului produsului suspectat de contaminare.

Citește și Ce a găsit un client în Auchan România. Măsurile luate de magazin după ce șobolanii au fost fotografiați printre dulciuri!

Măsurile luate de Auchan

Rechemarea produsului face parte dintr-o practică standard de siguranță alimentară și responsabilitate față de consumatori. Auchan își sfătuiește clienții să fie atenți la lotul de pâine afectat și să îl returneze imediat pentru a evita eventuale riscuri.

De asemenea, compania a subliniat faptul că monitorizează situația cu maximă atenție și cooperează îndeaproape cu autoritățile pentru a asigura conformitatea cu standardele de siguranță alimentară. Această rechemare vine în contextul în care siguranța alimentară reprezintă o prioritate atât pentru retaileri, cât și pentru consumatori.

Contaminarea cu corpuri străine poate reprezenta un risc serios pentru sănătatea publică, motiv pentru care astfel de măsuri sunt necesare și binevenite în asemenea situații.

Citește și 13 magazine Auchan, Lidl, Mega, Profi și Carrefour din București, închise de ANPC pentru că vindeau țigări minorilor!