Pacienții vii care ajung în saci pentru cadavre. De ce au recurs la această metodă șocantă medicii americani

de: Anca Lupescu
22 07. 2021

Pare de-a dreptul șocant, dar este soluția pe care medicii din Washington au găsit-o pentru o problemă majoră.

Pacienții vii care ajung în saci pentru cadavre

Medicii din statul american Washington folosesc saci de cadavre pentru a salva pacienții afectați de căldura extremă.

Temperaturile ridicate fac ravagii pe continentul nord-american. Căldura a ucis deja oameni și a provocat incendii uriașe, iar medicii sunt nevoiți să se gândească la soluții rapide și eficiente pentru a salva pacienții care suferă de insolație.

Așadar, medicii din două spitale din Washington folosesc saci pentru cadavre umpluți cu gheață și apă pentru a trata pacienții care au forme grave de insolație.

Oamenii sunt băgați în acest saci pentru a fi salvați. Doar ieri, la un spital au ajuns peste 70 de pacienți cu insolație.

În sacul pentru transportul cadavrelor, medicii pun apă și gheață, apoi pun pacientul și închid fermoarul până la nivelul pieptului, pentru a monitoriza funcțiile de bază a pacientului.

Medicii reușesc prin această metodă să scadă temperatura corpului în doar câteva minute. Specialiștii spun că este foarte important ca oamenii care suferă de insolații severe să fie tratați și să li se scadă temperatura corpului foarte rapid.

Metoda este eficientă și ieftină

Acest lucru poate duce la deces din cauza supraîncălzirii corpului, fie că este vorba despre acest fenomen în urma efortului la căldura sau a simplei expuneri prelungite la temperaturi ridicate.

Chiar dacă este o metodă puțin macabră și poate părea șocant, folosirea sacilor pentru cadavre este o metodă ieftină și foarte rapidă prin care medicii salvează vieți.

Cel mai periculos lucru care se poate întâmpla din cauza căldurii extreme este accidentul vascular cerebral, care poate duce la deces la aproximativ o treime din pacienții spitalizați. Corpul uman se încălzește la 40 de grade Celsius, lucru care poate deteriora creierul și alte organe.

În mod tradițional, pacienții sunt tratați cu pachete de gheață puse pe diferite puncte ale corpului.

Unii medici scufundă pacienții în căzi cu apă rece sau introduc catetere de răcire în venele mari ale corpului.

Cu ajutorul acestei metode, temperatura corpului scade în câteva minute, pacientul este atent monitorizat, așa că metoda este extrem de eficientă, mai ales în cazurile de insolație severă, unde fiecare minut contează.