Ouă umplute cu pate. Secretul pentru un gust senzațional

de: Ionuț Vieru
31 12. 2022

Ouă umplute cu pate, delicatesa care nu lipsește de pe mesele românilor de sărbători. Este un aperitiv delicios și foarte ușor de gătit. Mai mult de atât, există multe rețete din care te poți inspira. Mai jos vei găsi câteva idei.

Ouă umplute cu pate de porc

Dacă vrei să-ți impresionezi musafirii dar nu ai destul timp la dispoziție, servește-i cu ouă umplute cu pate de porc. Este o rețetă extrem de simplă pe care o poți face în scurt timp și este foarte gustoasă. Vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 cutie de pate de porc;
  • 1 legătură de mărar;
  • 6 ouă;
  • sare și piper;
  • 1 lingură de smântână;
  • 10 g unt;
  • 2 linguri de muștar;
  • 6 gălbenușuri.

Mod de preparare

Pentru început, punem ouăle la fiert timp de 5-6 minute. După ce s-au fiert, se lasă în apă rece câteva minute pentru a se putea curăța mai ușor. Apoi, se curăță ouăle, se taie în jumătăți și se scot gălbenușurile.

Gălbenușurile se pun separat într-un bol alături de sare, piper, pate, unt, muștar, smântână și mărarul pe care trebuie să-l tocăm mărunt. Amestecăm cu un blender până obținem o pastă cremoasă, iar apoi umplem albușurile cu această cremă.

Ouăle umplute se lasă câteva minute la frigider înainte de a fi servite. De asemenea, puteți să le ornați cu frunzulițe de pătrunjel, gogoșar acru sau măsline tăiate. Se servesc cu alte aperitive calde sau reci. Poftă bună!

Citește și: Ouă umplute ca în Maramureș. Cel mai bun aperitiv pentru Anul Nou

Ouă umplute cu ton

Ouăle umplute cu ton sunt gustoase, iar rețeta nu este diferită față de cea de mai sus. La fel, ușor de făcut cu puține ingrediente. Veți avea nevoie de:

  • sare și piper după gust;
  • 6 ouă fierte tare;
  • o conservă de ton în ulei sau suc propriu, după preferințe;
  • 3 linguri de ceapă tocată fin;
  • 2 căței de usturoi pisați;
  • o linguriță de muștar;
  • 3 linguri de maioneză.

Mod de preparare

Începem prin a fierbe ouăle în apă cu sare timp de minim 10 minute pentru a ne asigura că albușul și gălbenușul sunt tari. Apoi, tăiem oul în jumătate și separam albușurile și gălbenușurile.

Într-un bol, frământăm gălbenușurile cu o furculiță și adăugăm tonul și restul ingredientelor. Dacă tonul este în ulei, este recomandat să-l scurgeți înainte. Amestecăm totul foarte bine și trecem la următorul pas.

Este bine de știut că, dacă umplem ouăle cu lingurița, umplutura nu trebuie să fie foarte fină. În caz contrar, ar fi bine să o dați prin blender, pentru a fi cât mai fină. Pentru sos, adăugăm 1/2 cană de maioneză cu jumătate de cană de iaurt, iar ouăle umplute le-am așezat peste. Poftă bună!

Ouă umplute cu guacamole

O rețetă poate mai puțin folosită de gospodine, însă garantăm că este foarte delicioasă. Pentru aceasta veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 8 ouă;
  • o roșie;
  • două bucăți de avocado;
  • sucul unei lămâi;
  • o ceapă;
  • coriandru;
  • 3-4 felii de bacon afumat.

Citește și: Secretul celui mai bun vin fiert pe care să-l faci la tine acasă. E mai simplu decât ai fi crezut

Mod de preparare

Ca și în cazul celorlalte rețete, punem ouăle la fiert și le lăsăm mai mult timp pentru a fi tari. Se lasă în apă rece, se decojesc și se taie în două pe lung, apoi se scoate gălbenușul. Trecem la avocado pe care trebuie să le tăiem în două, tot pe lung, apoi se răsucesc jumătățile în sens contrar.

Scoatem miezul de avocado cu o linguriță, apoi se pasează într-un castron cu o furculiță. Adăugăm peste ceapa, roșia, coriandrul și gălbenușurile mărunțite. Umplem albușurile cu pasta de guacamole, lăsăm totul o oră în frigider și se servesc alături de bacon prăjit fără grăsime. Poftă bună!