Oţetul, ingredientul pentru cei mai crocanţi cartofi prăjiţi. Reţeta de care vrei să afli cât mai curând
Cine ar fi crezut că oțetul este, de fapt, ingredientul pentru cei mai crocanți cartofi prăjiți? O rețetă simplă face furori în mediul online, internauți din multe colțuri ale lumii au confirmat că rezultatul este delicios.
Trucul ce face furori în mediul online
Fie că îi savurezi ca preparat de sine stătător sau garnitură, cartofii prăjiți sunt, pentru mulți, un adevărat răsfăț pentru papilele gustative. Cu toate că, la prima vedere, rețeta nu este dificilă, există câteva trucuri pe care ar trebui să le aplici pentru a te bucura de un rezultat ca la carte.
În mediul online, o rețetă face furori în rândul internauților. Aceasta a fost publicată pe pagina de Facebook „Grandma’s Daily Recipes” -„Rețete zilnice de la bunica”, reușind să strângă nu mai puțin de 11 mii de reacții în doar trei zile.
Ingrediente și mod de preparare cartofi prăjiți
Se pare că oțetul este, de fapt, ingredientul pentru cei mai crocanți cartofi prăjiți. Vei avea nevoie de:
- un kilogram de cartofi
- ulei de floarea soarelui – pentru prăjit
- apă rece – în care să fie ținuți cartofii
- două linguri de oțet alb
Oțetul este ingredientul pentru cei mai crocanţi cartofi prăjiţi
Curăță cartofii și taiei-i bețișoare de aproximativ un centimetru grosime (îi poți lăsa și cu coaja, dar trebuie să-i speli foarte bine). Cartofii tăiați se pun apoi într-un bol suficient de mare și se toarnă peste ei apă astfel încât lichidul să îi acopere. Adaugă cele două linguri de oțet alb și amestecă puțin.
Vasul se ține la frigider cel puțin 20 de minute, ideal ar fi să stea o oră la rece. Se scot cartofii din soluția obținută și se usucă, folosind un prosop de hârtie.
Într-o oală sau o tigaie, se toarnă uleiul în care vor fi prăjiți cartofii pai. Rezultatul va fi delicios, vor ieși crocanți și aromați.