Oțetul alb, cum să-l folosești corect la treburile casnice. Cu ce ingredient să-l combini pentru cele mai bune rezultate

de: Ionuț Vieru
10 06. 2024

Oțetul alb este un ingredient pe care toate gospodinele ar trebui să îl aibă în casă. Nu este folosit doar pentru a da gust mâncării, ci poate fi un ingredient cheie pentru îndepărtarea petelor.

Cum poți folosi oțetul alb la curățenie în casă

În prezent există sute poate chiar mii de produse pentru orice treburi casnice. Cu toate acestea, mulți preferă să folosească soluții fără chimicale, iar printre acestea se află și oțetul alb, un ingredient care nu ar trebui să lipsească din casele noastre.

Oțetul alb are proprietăți antiseptice și antimicrobiene, făcându-l unul dintre cele mai utilizate ingrediente de curățare din lume. Acesta nu conține substanțe chimice agresive, spre deosebire de alte produse convenționale.

Există mai multe modalități de a folosi oțetul alb al curățenie. De regulă, este mult mai eficient atunci când este combinat cu alte ingrediente naturale, precum bicarbonatul de sodiu, sarea sau lămâia.

Iată o soluție de curățare universală pe care o puteți prepara. Veți avea nevoie de:

  • 1 cană de oțet alb (250 ml)
  • 1/2 cană de apă (125 ml)
  • 15 picături de ulei de arbore de ceai sau ulei de lămâie

Tot ce trebuie să faceți este să combinați oțetul cu apa, apoi adăugați picăturile de ulei esențial, puneți preparatul într-o sticlă cu pulverizator și pulverizați pe suprafețele pe care trebuie să le curățați.

Oțetul alb, degresant natural și soluție pentru mobila de lemn

Reziduurile de grăsime sunt greu de îndepărtat, de oțetul alb este aliatul vostru. Tot ce trebuie să faceți este să combinați lămâia cu oțetul alb. Mai exact, veți avea nevoie de circa 60 ml de oțet alb și o lămâie.

Mai întâi, tăiați lămâia în jumătate și puneți sucul pe suprafața unsuroasă, lăsați-l să-și facă efectul timp de 2-3 minute, după care aplicați oțetul alb. Lăsați-l din nou în jur de 10 minute, apoi spălați și clătiți.

De asemenea, dacă amestecați oțetul alb cu ulei de măsline veți obține o soluție pentru lustruirea mobilierului din lemn. Veți avea nevoie de:

  • 1/2 cană de oțet alb (125 ml)
  • 1/4 cană de ulei de măsline (62,5 ml)

Pentru început, turnați oțetul alb într-un borcan sau alt recipient, apoi combinați-l cu uleiul de măsline. Amestecați foarte bine sau agitați până obțineți un lichid omogen și aplicați pe suprafața dorită. Puneți puțină soluție pe suprafața dorită și după curățați cu o cârpă.