Orez cu lapte cum nu ai mai mâncat vreodată. Ingredientul secret care îi dă o aromă intensă, rețeta te va cuceri

de: Mariana Olteanu
22 06. 2023

Orezul cu lapte este desertul care ne trezește amintiri din copilărie. Aromat, delicios și cu un gust aparte, acesta poate fi preparat de oricine, chiar și de bucătarii aflați la început de drum. Există anumite trucuri care te vor ajuta să obții desertul dorit. Pentru acest truc vei avea nevoie de un ingredient secret. Acesta îl va face să fie cremos și să aibă o textură fină și bogată. Cum faci desertul, pas cu pas.

Rețeta secretă de orez cu lapte

Pe lângă gustul său delicios, acesta este cunoscut și pentru accesibilitatea ingredientelor. Pentru a realiza acest preparat ai nevoie doar de câteva ingrediente. Însă, acestea trebuie alese cu grijă. Ai nevoie de un orez cu bob rotund, nu unul cu bob lunguieț sau basmati. Poți opta pentru folosirea unui lapte integral sau cu lapte vegetal, însă nu va avea același gust.

Un rol important îl are și zăhărul vanilat. Aduagă unu sau două plicuri de zahăr, iar acesta va ieși delicios. Însă, dacă vrei un rezultat spectaculos poți folosi o păstaie de vanilie. Ingredientul secret pentru un gust bogat și o textură cremoasă este însă altul: smântâna. Poți opta pentru folosirea unei smântâne grase. E important ca aceasta să fie la  temperatura camerei atunci când o adaugi în rețetă.

Iată de ce ingrediente mai ai nevoie pentru prepararea acestei rețete:

  • 1 cană orez
  • 2 căni apă
  • 4 căni lapte
  • 200 g smântănă
  • 2 plicuri zahăr vanilat sau o păstaie de vanilie
  • 1/2 cană zahăr
  • un praf de sare
  • coajă de lămâie sau de portocală (opțional)

Mod de preparare

Primul pas constă în punerea orezului la fiert cu puțină sare. Lasă compoziția pe foc și ia-o după ce orezul a absorbit apa. După ce orezul a obsobit apa, puteți adăuga laptele. Nu uitați să fierbeți compoziția pe foc mic. Pune zahărul, precum și zahărul vanilat sau conținutul păstăii de vanilie. Orezul se fierbe timp de 10-15 minute, până când boabele de orez s-au umflat și încep să se lipească între ele.

Ingredientul secret se aduagă la final. Smântâna, alături de coaja de lămâie se aduagă la final. Amestecă bine și mai lasă pe foc timp de câteva minute, după care oprește aragazul. După ce orezul este gata, acoper-l cu un capac timp de câteva minute. Dacă nu pui capac, orezul cu lapte va face o crustă la suprafață pe măsură ce se răcește.

Te-ar putea interesa și: Cât timp se fierbe orezul cu lapte. Aşa îl fac şi mamele şi bunicile noastre, reţeta clasică