29 mart. 2020 | 12:52

Ordonanța Militară 4. Lucian Bode, ministrul Transporturilor, anunț pentru români. Ce li se pregătește acum

Știri generale
Ordonanța Militară 4. Lucian Bode, ministrul Transporturilor, anunț pentru români. Ce li se pregătește acum
Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, nu închide drumurile

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a dat asigurări că va ține deschise drumurile pentru a susține economia României. Acesta a mai spus că nu se poate vorbi despre o altă decizie în această privință decât în momentul în care și Uniunea Europeană va aduce modificări la regimul de transport.

„Clarificăm modul în care se deplasează cetățenii”

Potrivit lui Bode, doar 300 de trenuri pentru transport de persoane, din cele 2100, sunt suspendate, iar de marfă sunt active 700.

„Nu avem nicio navă în carantină, am introdus acea obligație pentru ca piloții să respecte regulile. Traficul de marfă nu este blocat”, a asigurat ministrul Transporturilor.

Lucian Bode spune că, în privința transportului rutier, restricțiile date prin Ordonanța Militară se referă la deplasarea în exterior, nu există restricții pentru deplasarea la locul de muncă sau pe șantiere.

„Ne-am propus să le ținem deschise pentru a susține economia României. Atunci când Uniunea Europeană va lua altă decizie, o vom lua și noi în calcul. Nu vom face propuneri restrictive în noua Ordonanță Militară. Avem două propuneri legate de transport. De fapt, clarificăm modul în care se deplasează cetățenii. Fie că este vorba de transportul în comun, fie de alte forme de transport. Păstrând distanța, cu echipament corespunzător, pentru a nu ajunge în situația de a avea autobuzele pline. În acest moment, nu vom avea o situație ca în Italia (n.red.: o situație în care să fie amendate două persoane care merg în aceeași mașină)”.

Nelu Tătaru are deja schițat Scenariul 4

Nelu Tătaru are deja schițat Scenariul 4

„Comorbiditățile să fie protejate”

Pe de altă parte, la ministerul Sănătății, Nelu Tătaru spune că românii suspectați de Covid-19 și care locuiesc cu persoane din categoriile vulnerabile ar putea să fie trimiși direct în carantină.

„Comorbidităţile trebuie să le protejăm. Avem un scenariu 4 în care ne gândim la cei care stau în izolare cu familiile şi au persoane peste 65 de ani, cei afectaţi să nu meargă în izolare, ci să stea în carantină. Avem nişte propuneri pe care le-am făcut la colegii de la Ministerul de Interne, ca, într-o Ordonanţă Militară viitoare, să putem cuprinde şi acest punct, ca să ne pretejăm”, a sous Nelu Tătaru în interviul acordat digi24.

În România, 39 de persoane și-au pierdut viața în urma infecției cu coronavirus. Numărul pacienților infectați se apropie de 2.000. Este motivul pentru care se află în pregătire Ordonanța Militară nr. 4, care va impune restricții și mai mari.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Statul plătește 138.000.000 $ din cauza ”celui mai înfricoșător monstru”, condamnat la 360 de ani de închisoare
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Marele ACTOR al țării a MURIT! Durere infinită: Actor extraordinar și un om și mai valoros
Capital.ro
Horoscop 25 aprilie 2024. Taurii ar putea găsi soluția la o problemă. Balanțele simt nevoia de echilibru
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
ANUNȚ privind BANII de PENSII de PAȘTE! Daniel Baciu a dat VESTEA
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro