13 nov. 2019 | 11:57

Orban anunță dezastru iminent! Ce se întâmplă cu bugetul României

Știri generale
Orban anunță dezastru iminent! Ce se întâmplă cu bugetul României

Premierul Ludovic Orban a anunțat că urmează un dezastru, la nivelul bugetului țării noastre, dar și că există anumite probleme grave, ce vor necesita o soluționare, cât mai rapid. Veștile nu sunt deloc bune pentru români, mai ales că anunțul premierului PNL vine și în contextul alegerilor de duminică, atunci când la primul scrutin Klaus Iohannis a fost votat de 37,49% dintre alegători.

Orban anunță dezastru iminent: Ce se întâmplă cu bugetul României

Orban anunță dezastru iminent! Ce se întâmplă cu bugetul României

Primul ministru este de părere că nu există vreo șansă ca România să se menţină în acest an în ţinta de deficit bugetar, de 3%, din Produsul Intern Brut (PIB).

„Deficitul a depăşit 2,6%, comparativ cu anul trecut, când deficitul era 1,6%. Nu numai că există acest deficit, dar foarte multe cheltuieli care trebuiau realizate în conformitate cu legea nu au fost făcute”, a dezvăluit Ludovic Orban la un post de televiziune.

Mai mult, premierul PNL a dat ca exemple și întârzierile la rambursările de TVA către firme, cu o valoare de 5,2 miliarde lei, sau lucrări avizate și plăți ce trebuiau efectuate, de peste 5 miliarde de lei, din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Premierul a mai menționat și concedii medicale neplătite, cu o sumă de aproximativ 2-3 miliarde de lei, pe care bugetarii ar putea fi nevoiți să și le ia, în viitorul apropiat.

Cât de mare este gaura din bugetul de stat?

„Încercăm să reaşezăm cheltuielile. Evident, va fi un deficit. Lucrurile sunt clare. După părerea mea, nu există nicio şansă de a ne menţine în ţinta de deficit. (…) Gândiţi-vă că nu noi am executat bugetul. În 10 luni şi ceva, până în 4 noiembrie, până a fost învestit guvernul pe care îl conduc, ei au executat bugetul, ei au efectuat toate cheltuielile. (…) De când e PSD-ul, au rostogolit de pe un an pe altul cheltuieli”, a mai menționat premierul Ludovic Orban.

„Nu s-a ajuns niciodată atât de jos. De regulă, veniturile, veniturile la bugetul statului au reprezentat 29% din Produsul Intern Brut, au fost ani în care am depășit 30%. Nu pot să fie 26% veniturile statului din Produsul Intern Brut. Avem cea mai mare evaziune fiscală la TVA din toată Europa și suntem statul care astăzi colectăm ca venituri cel mai mic procent raportat la Produsul Intern Brut. De regulă, celelalte țări – cred că ţara cu cea mai mică colectare are 31 sau 32% din Produsul Intern Brut venituri la bugetul statului.”, a mai spus primul ministru, potrivit Digi24.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Decizia luată de Guvern. Când se plătesc pensiile de Paște
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro