Orașul Wuhan, epicentrul epidemiei de COVID-19, se redeschide după 76 zile de carantină

Orașul Wuhan, capitala provinciei Hubei, epicentrul focarului cu noul coronavirus, a fost redeschis în totalitate, în această dimineață, începând cu orele 00:00. Astfel, pentru prima dată după o carantină de 76 de zile, locuitorii se vor simți din nou liberi, încercând să uite durerea și frica trăite în toată această perioadă.

Orașul Wuhan se deschide în fața lumii

Wuhan a început din această dimineață să ridice restricțiile impuse pe data de 23 ianuarie la ieșirile din oraș, ca mijloc de prevenire pentru răspândirea noului coronavirus.

Sute de vehicule au luat cu asalt drumurile care părăsesc orașul, iar mii de oameni stau la coadă pentru a prinde un loc în trenuri. Presa internațioală afirmă că multe dintre persoanele care părăsesc orașul sunt cetățeni care au avut ghinionul să se afle acolo atunci când s-a impus carantina, fără ca aceștia să locuiască în oraș: „Vreau doar să mă întorc acasă cât mai curând”.

În ciuda optimismului cu privire la sfârșitul acestor restricții, presa chineză avertizează că orașul este încă „departe de a reveni la viața normală”.

Activitățile încep să se pună din nou în mișcare

Începând de astăzi vor fi reluate și zborurile, cu excepția zborurilor internaționale și directe cu Beijing, precum și trenurile sau autocarele pe distanțe lungi. De asemenea, tot astăzi se vor deschide și serviciile de taxi din oraș, cât și transportul cu feribotul și tramvaiul.

 

Cu toate acestea, autoritățile municipale au solicitat rezidenților să nu părăsească orașul sau provincia Hubei, dacă nu este necesar. Potrivit unui comunicat de presă, guvernul provinciei avertizează că absența unor noi cazuri de îmbolnăviri nu înseamnă că riscurile de contagiune au dispărut complet. Astfel, dacă o persoană care dorește să părăsească Wuhan nu obține un cod QR care atestă starea de sănătate bună și absența contactului cu persoanele infectate, nu va putea face acest lucru.

Autoritățile au anunțat că pentru moment se vor menține restricții de intrare în complexele rezidențiale, la ușile cărora vor fi efectuate controale de temperatură, iar utilizarea de măști va fi în continuare obligatorie. În centrele comerciale, supermarketuri sau parcurile care își deschid ușile, afluxul de vizitatori ar trebui limitat, în timp ce redeschiderea școlilor din provincie nu va fi încă permisă.

În ciuda ridicării carantinei, autoritățile din Wuhan vor monitoriza cu strictețe toate mișcările cetățenilor

Vicepremierul chinez, Sun Chunlan, care s-a deplasat la Wuhan pentru a evalua sfârșitul carantinei, a explicat că măsurile de prevenție trebuie să fie la fel de mari ca și până acum, iar cetățenii trebuie să fie prudenți și să nu lase garda jos.

Ridicarea totală a restricțiilor în Wuhan s-a decis în urma numărului tot mai mic de persoane infectate, cât și a scăderii numărului de decese. În cursul celor 3 luni au fost înregistrate peste 50.000 de cazuri confirmate, din care peste 47.000 au fost vindecate.

De la începutul declanșării pandemiei, provincia Hubei a înregistrat peste 67.800 de cazuri, din care în 3.212 a fost constatat decesul (peste 2.570 în Wuhan), iar în peste 64.000 de cazuri au fost vindecați.
Peste 3.000 dintre cadrele medicale care au acționat în Hubei au conctact noul coronavirus, din care 14 au decedat, potrivit reporterglobal.ro.

În ciuda numărului uriaș de îmbolnăviri, China a dat dovadă de o mobilizare excelentă și de un sistem medical bine pus la punct. Astfel, eforturile medicilor și ale întregii Chine au dat rezultate, înregistrându-se o scădere semnificativă a numărului de cazuri în decursul unei luni. Dacă în luna februarie au fost înregistrate13.000 de cazuri pe zi, la data de 6 martie s-a ajuns la o medie de sub 100.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI