Orașul turistic din România unde se află multe tuneluri. Oamenii nu aveau habar ce se află chiar în centru

de: Stan Nicu
23 10. 2023

În țara noastră se află un oraș plin de mister așa cum cum mai rar se poate întâlni. Am aflat care este orașul turistic din România unde se află multe tuneluri. Oamenii nu aveau habar ce se află chiar în centru, însă există povești ce îți vor face pielea ca de găină.

Orașul din România, învăluit de mister. Centrul său este plin de tunele neștiute publicului

Un oraș turistic din România ascunde povești mai puțin știute, povești care ar putea uimi pe oricine. Printre acestea se numără și tunelurile subterane secrete din centrul lui. Este vorba despre binecunoscutul oraș Brașov, una dintre destinațiile preferate de români, dar și de turiștii străini care ne calcă țara.

Cu toate acestea, puțin știu că Brașovul ascunde adevărate secrete, de la arhive în care se regăsesc procese ale vrăjitoarelor din Brașov, la tuneluri subterane, care traversează chiar celebra Piața Sfatului.

Tunel Brasov

Astfel, aceste tuneluri au fost săpate în stâncă, din diferite puncte ale centrului vechi al Brașovului în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, iar acestea au servit drept adăpost brașovenilor din Centrul Istoric în timpul bombardamentelor.

Citește și: Aeroportul din Brașov, deschis oficial

Piața Sfatului, brăzdată de tunele subterane

De asemenea, în zona Pieței Sfatului sunt mai multe guri de tunel, mai exact După Ziduri, zona cunoscută ca aflându-se în afara zidurilor orașului vechi. Despre unul dintre acestea se crede că duce către curtea Liceului de Muzică, în curtea acestuia aflându-se cu adevărat gură de tunel care este închisă cu gratii.

În plus, în pivnița Casei Mureşenilor se regăsește intrarea astupată a unui tunel subteran, despre care se zvonea că trece pe sub Piaţa Sfatului şi de acolo spre Republicii, până sub Tâmpa, însă nimeni nu poate confirma acest fapt.

Nu în ultimul rând, în primi ani de după Revoluţia din 1989, presa locală scria că şi din Biserica Neagră s-ar face acces spre trei tuneluri.

Cât de vechi este orașul Brașov

Orașul Brașov este menționat documentar pentru prima dată în anul 1235, însă se crede că este încă mai vechi cu câteva decenii înainte de prima sa pomenire în actele oficiale.

”Braşovul a fost menţionat documentar, pentru prima dată în anul 1235 sub numele de Corona, ca aşezare în care fiinţa o mănăstire a ordinului religios catolic premonstratens.

Citește și: Un avion s-a prăbușit lângă Brașov

Începuturile istoriei oraşului sunt însă mai timpurii cu câteva decenii, fiind legate de colonizarea germană în regiune şi de donaţia Ţării Bârsei, făcută de regele Andrei al II-lea al Ungariei cavalerilor teutoni, în 1211, localitatea fiind întemeiată imediat după aceea, cel mai probabil în 1213.