Orașul în care Wi-Fi-ul este interzis. Aici este cel mai curat aer din lume și oamenii nu încuie ușile

Orașul în care Wi-Fi-ul este interzis. Aici este cel mai curat aer din lume și oamenii nu încuie ușile
Orașul în care Wi-Fi-ul este interzis.

În ce oraș Wi-fi-ul este interzis. În plus, nicio casă nu încuie ușa, locul are priveliști uimitoare și este unul dintre cele mai bune locuri de pe planetă pentru a respira, întrucât este situat departe de sursele de poluare majore, astfel că aerul aici este unul dintre cele mai curate din lume.

Orașul în care Wi-Fi-ul este interzis

Este un loc în Svalbard, unde atmosfera este ultra-curată, Wi-fi-ul este interzis și nicio casă nu încuie ușa, deși urșii polari pot da târcoale. Este cea mai nordică așezare permanentă din lume, situată la circa 1.231 km de Polul Nord. Locuitorii orașului sunt în marea majoritate oameni de știință. În anul 1989, pe flancurile lui Zeppelinfjellet a fost construită o stație de cercetare la altitudinea de 472 m, ca să îi ajute pe cercetătorii să monitorizeze poluarea atmosferică.

Despre Observatorul Zeppelin

Recent, stația de cercetare a devenit un loc esențial pentru măsurarea nivelurilor de gaze cu efect de seră ce conduc la schimbările climatice. Însă există și semne că și aici, din păcate, calitatea aerului s-ar putea schimba. Curenții atmosferici transportă aer din Europa și America de Nord în partea aceasta de Svalbard, ocazional, aducând poluarea din aceste regiuni.

Observarorul Zeppelin este însă locul ideal pentru a ajuta la construirea unei imagini a ceea ce se întâmplă în atmosfera Pământului. Acesta poate oferi și o avertizare timpurie în ce privește schimbările care au loc în atmosferă.

Deși este considerat printre cele mai curate orașe din lume, în mod surprinzător lucrurile nu au stat întotdeauna așa. Astfel, între anii 1916 și 1962 el a fost un oraș minier de cărbune, până ce o explozie a ucis 21 de mineri, fapt care a dus la evacuarea orașului și la închiderea minei. De atunci, el a fost transformat într-un loc în care datele sunt extrase din mediu mai degrabă decât din cărbune. Acest oraș este compus din aproximativ 30 de clădiri ce se aseamănă cu cabanele, servind ca o reamintire a relațiilor diplomatice din acest loc, departe de mulțimea agitată.

Alte forme de conectivitate sunt mai puțin disponibile, iar toate telefoanele mobile și Wi-Fi trebuie să fie oprite. Orașul este o zonă fără radio în încercarea de a menține undele radio din zonă cât mai liniștite. Cercetătorii care doresc să opereze orice echipament ce utilizează transmisii radio necesită o permisiune specială.