30 nov. 2021 | 14:27

Oraşul în care oamenii trăiesc fără bani şi nu există sărăcie. Este un loc unic în lume

Diverse
Oraşul în care oamenii trăiesc fără bani şi nu există sărăcie. Este un loc unic în lume
Unde se afla acest oras

Imaginează-ți un oraș lipsit de criminalitate, sărăcie, bani, guvern și greutăți. Aceasta este viziunea utopică pentru un oraș care chiar există în lumea noastră. Nu există nicio autoritate, legală sau politică, nici o persoană cu putere, pe care locuitorii să fie nevoiți să o respecte. Nu există nici legi scrise. În schimb, există un singur adevăr universal suprem după care funcționează orașul; cetățenii lucrează pentru armonie, iubire și acceptare și acordă prioritate educației și cercetării.

Orașul ideal unde oamenii trăiesc fără legi

Auroville este situat în sudul Indiei, în cea mai mare parte în statul Tamil Nadu, India, cu unele părți în Teritoriul Uniunii Puducherry din sudul Indiei.

A fost fondat la 28 februarie 1968 de Mirra Alfassa ca proiect al Societății Sri Aurobindo. Mirra Alfassa a fost colaboratoarea spirituală a lui Sri Aurobindo, care susținea ideea că „omul este o ființă de tranziție”.

Ea credea că „orășelul universal” din Auroville va contribui în mod decisiv la renașterea indiană.

Auroville se dorește a fi un oraș universal în care bărbații și femeile din toate țările să poată trăi în pace și armonie progresivă, dincolo de toate credințele, de toate politicile și de toate naționalitățile. Scopul lui Auroville este de a realiza unitatea umană.

În ceea ce privește dezvoltarea fizică, Auroville își propune să devină un model de „oraș al viitorului” sau „orașul de care are nevoie pământul”. Vrea să arate lumii că realizările viitoare în toate domeniile de activitate ne vor permite să construim orașe frumoase în care oamenii care privesc cu sinceritate spre un viitor mai armonios vor dori să trăiască.

Oamenii care locuiesc în Auroville provin din aproximativ 50 de națiuni, provenind din toate grupele de vârstă, clasele sociale, culturi și medii. Orașul nu are nicio restricție – toată lumea este binevenită să vină și să își găsească propria pace. Pe scurt, Auroville reprezintă umanitatea ca întreg.

Destinat inițial pentru 50.000 de persoane, în prezent, doar aproximativ 2.500 de rezidenți permanenți trăiesc acolo, iar aproximativ 5.000 de turiști îl vizitează în fiecare an.

Aici nu există conceptul de religie și nici bani

Auroville crede în slujirea adevărului, dincolo de convingerile religioase. În centrul comunei există un templu numit „Matrimandir”. Acesta are o semnificație spirituală pentru cei care practică yoga integrală și nu aparține niciunei religii sau secte anume. Înăuntru, există suficient spațiu pentru aproximativ 100 de persoane care se pot ruga și medita.

Nu există nicio autoritate, legală sau politică, nici o persoană cu putere, pe care locuitorii trebuie să o respecte. Nu există nici legi scrise.

În schimb, există un singur adevăr universal suprem după care funcționează orașul; cetățenii lucrează pentru armonie, iubire și acceptare și acordă prioritate educației și cercetării. În ciuda luptelor interne ale comunității, aceasta înflorește aproape ca o națiune independentă!

Aurovillienii nu folosesc bani – au o întreagă economie care funcționează pe principii de împărțire, dăruire și schimb.

Există un centru de distribuție în oraș, unde atât cetățenii, cât și străinii pot primi o masă, dar, în principal, oamenii produc ceea ce au nevoie și fac schimb de obiecte cu vecinii, fără aspirații de a câștiga din economia de troc.

PlaySport
Vlăduța Lupău, apariția incendiară a anului: În costum de baie pe marginea piscinei! Cine o privea atent din apă
Ego.ro
ȘOC! Dana Budeanu, aproape GOALĂ! Fusta e prea scurtă, s-a văzut TOT
Digi24
Sondaj AtlasIntel pentru Digi24. Pe cine ar vota românii la prezidențiale? Geoană e pe primul loc. Cât ar obține Ciolacu sau Ciucă
Cancan.ro
Prințul William a ieșit cu altă femeie, în mare secret, în timp ce Kate Middleton face chimioterapie. S-a aflat cine este
GSP.ro
Vedeta care a fost la FCSB - Universitatea Craiova: „Dacă mai vin la două meciuri, mă bag antrenor”
Stirile PROTV
S-a câștigat marele premiu la Loto 6/49. Unde s-a jucat biletul norocos și cât a costat
Romania TV
Câştigător Survivor România All Stars 2024. Nebunie totală, avem numele!
Capital.ro
Noile reguli PENTRU FEMEILE din România. Ministrul Muncii a dat vestea în direct: Am venit cu două beneficii
EVZ.ro
Busu este foc și pară. L-au enervat colegii din TV
Adevarul
Confesiunile unui dependent de sex: „M-am culcat cu 300 de femei pe la spatele soției mele și o imploram să facă dragoste de cinci ori pe zi”
BZI.ro
Alexia Eram, despre căsătoria cu Mario Fresh: „Mă văd căsătorită, cu un copil și o carieră frumoasă!”
Spynews.ro
Femeia care a fost ucisă și aruncată pe câmp, lângă autostradă, a vorbit cu sora ei înainte să plece de acasă. Ce i-a spus: „Am primit un telefon...”
Libertatea.ro
Cine e suspectul în cazul femeii ucise al cărei cadavru a fost găsit pe un câmp din Dâmbovița
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
S-au aflat finaliștii de la Survivor 2024. Cine sunt concurenții care vor lupta pentru premiul cel mare
Redactia.ro
FOTO Și-au bătut joc de Kylian Mbappe, după ce a fost "invizibil" cu Barcelona! Nici alții n-au scăpat de meme-uri
Digisport.ro
De teama eclipsei, o astroloagă şi-a ucis partenerul, și-a rănit copiii, iar apoi și-a luat viața
Click.ro
De ce boală suferă fiul chef-ului Orlando Zaharia: „Doctorii fugeau de mine. Am dormit cu soția într-o mașină, în curtea spitalului”. Andreas are 18 ani
Viva.ro
Șeful forțelor NATO din Europa avertizează: Rușii au mai multe trupe în Ucraina decât la începutul invaziei
Digi24
Pușcăriașii reveniți de pe front au îngrozit Rusia. O profesoară premiată de Kremlin, ucisă cu toporul de un deținut grațiat de Putin
Digi24
Divorțul care zguduie lumea mondenă! Și-au spus ADIO după 23 de ani! Nimeni nu se aștepta la asta!
Unica.ro
Dacă ai acest televizor, poți fi spionat. Cine privește pe „gaura cheii”
EVZ.ro
Femeia care a fost ucisă și aruncată pe câmp, lângă autostradă, a vorbit cu sora ei înainte să plece de acasă. Ce i-a spus: „Am primit un telefon...”
Spynews
Se schimbă SEMAFOARELE. Este decizia pe care o așteptau milioane de posesori auto
Capital.ro
Motive pentru care nu este indicat să circuli vara cu anvelopele de iarnă. Toți șoferii din România trebuie să știe
Antena 3
Ilie Năstase a preluat modelul lui Robert de Niro și vrea un copil, deși a trecut de 70 de ani
TV Mania
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Nu-mi pasă...”
Avantaje
EL va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR în POLITICĂ
Mediaflux
Femeia care a fost ucisă și aruncată pe câmp, lângă autostradă, a vorbit cu sora ei înainte să plece de acasă. Ce i-a spus: „Am primit un telefon...”
Spynews.ro
Câte ouă poţi mânca pe zi. Ce diferență este între oul fiert și oul prăjit
Realitatea.net
Cât de mult s-a schimbat ispita Cristi de la Insula Iubirii de când nu mai e la tv. Ce mai face bărbatul care a ispitit-o pe Mari
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro