Orașul din SUA în care oamenii nevaccinați au primit interzis în restaurante sau săli de spectacol

Orașul din SUA în care oamenii nevaccinați au primit interzis în restaurante sau săli de spectacol
America cuprinsă de un nou val de infectări

Statele Unite ale Americii se confruntă în aceste zile cu noi infectări covid. Cele mai multe sunt cu noua variantă Delta, ceea ce a determinat autoritățile să impună noi măsuri drastice. Având vaccinuri disponibile pe scară largă, liderii politici combăteau ultimele creșteri ale infecțiilor cu obligativitatea vaccinării și a măștii, mai degrabă decât să ordone închiderea întreprinderilor și trimiterea americanilor acasă, așa cum au făcut-o anul trecut. Noile date vorbesc de noi măsuri, mai ales în New York, epicentrul pandemiei din America.

America cuprinsă de un nou val de infectări

Cu fiecare zi care trece, Statele Unite par a fi mai probabil să se afle în pragul unui temut al patrulea val de infecții cu COVID-19, chiar dacă procentul americanilor complet vaccinați ajunge la 50%.

În ultimele săptămâni, numărul cazurilor zilnice noi medii s-a dublat, de la 13.200 pe 4 iulie la peste 32.300 pe 18 iulie.

Dar, la o inspecție mai atentă, această creștere arată semnificativ diferită de cele pe care le-am văzut în trecut. Pandemia de coronavirus nu a lovit uniform SUA nici măcar în cele mai grave culmi din iarna trecută.

În schimb, a rătăcit de la erupții în anumite zone urbane la cele suburbane și rurale și apoi a revenit. Acum, diferența dintre ratele de vaccinare finalizate a statelor se mărește.

De exemplu, conform datelor, Alabama a vaccinat doar 33,7% dintre rezidenți, comparativ cu aproape 70% din Vermont. Cu toate astea rata pe cap de locuitor a noilor cazuri s-a grupat în câteva regiuni în care rămân majoritatea adulților nevaccinați chiar dacă redeschiderea continuă în ritm rapid.

Rata de noi infectări cu varianta Delta a crescut, din păcate, iar cel mai afectat oraș New York, se pare că iar va deveni epicentrul unui nou val.

New York impune obligativitatea vaccinării

Agenția Reuters anunță că orașul New York va deveni primul oraș important din SUA care necesită dovada vaccinării COVID-19 la restaurante, săli de sport și alte companii, conform primarului Bill de Blasio. Decizia vine după ce s-au constatat mai multe noi infectări cu varianta Delta.

Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au emis marți un nou moratoriu de 60 de zile privind evacuările rezidențiale în zone cu niveluri ridicate de cazuri COVID-19, în ciuda unei hotărâri a Curții Supreme din iunie care sugerează că o astfel de mișcare ar necesita Congresului să adopte o nouă legislație.

Guvernul SUA și mai multe state, împreună cu unele spitale și universități, solicită deja angajaților să fie inoculați. Compania Tyson Foods a devenit marți unul dintre cei mai mari angajatori privați care solicită imunizarea angajaților pentru a combate virusul care a ucis peste 600.000 de oameni, mai relatează Reuters.

Noua politică din New York impune necesitatea dovezii a cel puțin unei doze și va fi pusă în aplicare începând cu 13 septembrie. La fel ca obligativitatea măștii de protecție, planul va întâmpina o rezistență dură, sunt de părere analiștii americani.

Rata de vaccinare în New York în creștere

Aproximativ 60% din newyorkezii au primit cel puțin o doză de vaccin COVID-19, conform datelor orașului. Dar anumite zone, în mare parte comunități sărace și comunități de culoare, au rate de vaccinare mult mai mici.

Anunțul orașului apare pe măsură ce cazurile cresc la nivel național. Florida și Louisiana au apărut drept cele mai noi puncte fierbinți, aglomerând spitalele din cele două state americane. Florida și Louisiana raportează un număr record de pacienți cu varianta Delta spitalizați, așa cum un medic a avertizat cu privire la „cele mai întunecate zile” de până acum.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI