Orașul din România unde se deschide un nou magazin Jumbo. Când va fi inaugurarea

de: Ștefan R. Apostol
10 10. 2022

Retailerul în domeniul jucăriilor Jumbo își anunță extinderea la 16 magazine, odată cu lansarea noii locații. Magazinele existente la această oră sunt operate în București, unde sunt cele mai multe. Retailerul are centre și în alte orașe mari din țară. Într-un comunicat recent Jumbo a vorbit de orașul din România unde se deschide un nou magazin.

Retailerul grec își menține stabilă cifra de afaceri în 2022

Retailerul grec Jumbo a reușit să își mențină stabile cifra de afaceri și cota de piață în prima jumătate a anului. Cu toate acestea, retailerul nu este nemulțumit. Oficialii companiei spun că piața a fost în scădere.

Retailerul operează 53 de magazine în Grecia și 29 în Cipru, Bulgaria și România. Recent a declarat că profitul net ar putea ajunge în acest an la o valoare de 174-195 milioane de euro.

Jumbo plănuiește să deschidă trei magazine în România și încă unul în Cipru până în 2023, conform calendarului său. Dar a amânat temporar orice decizie de investiții pentru 2024 din cauza creșterii necontrolate a costurilor și a posibilelor efecte secundare ale acestora, a precizat compania.

Sibiu este orașul din România unde se deschide un nou magazin Jumbo

Așa cum spuneam, retailerul grec are în plan deschiderea a trei noi magazine în România. Cea mai nouă locație va fi deschisă, conform oficialilor, în noiembrie în Sibiu. Locația de amplasament a noului magazin Jumbo va fi la periferia orașului, așezată strategic lângă „Prima Shopping Center, un centru comercial important.

Conform calendarului, construcția noului centru a început în primăvara acestui an, și are ca termen luna noiembrie. În afară de magazinul din Sibiu, și alte două centre, anul viitor Jumbo preconizează și lansarea unui magazin online adaptat la piața românească de profil.

Deși a avut o creștere a vânzărilor, luna septembrie a înregistrat totuși o scădere cu 2%, iar în toate cele 9 luni ale anului a resimțit o scădere a vânzărilor cu 1,5%. În toate cele 15 magazine din România, Jumbo are în acest moment 1.249 de angajați.

În același timp, compania este prezentă și prin colaborări în alte 6 state din Europa de Est. Are parteneriate cu 30 de magazine care operează sub brandul Jumbo în Albania, Kosovo, Serbia, Macedonia de Nord, Bosnia și Muntenegru.

Pentru 2023 și 2024, spun oficialii retailerului grec, planurile de extindere merg precum au fost stabilite la începutul acestui an. Se așteaptă o creștere a vânzărilor, mai ales în perioada de iarnă, când majoritatea clienților sunt în căutare de cadouri pentru cei mici, având în vedere că vine Crăciunul.