Orașul din România în care taxa de căsătorie ajunge la 2500 de lei. Ce spun autoritățile locale despre majorarea prețurilor
Cuplurile care își doresc să își unească destinele pentru tot restul vieții într-unul dintre cele mai frumoase locuri din țară vor fi nevoite să scoată mai mulți bani din buzunar. Află, din rândurile de mai jos, care este orașul din România în care taxa de căsătorie ajunge la 2500 de lei. Ce spun autoritățile locale despre majorarea prețurilor.
Nunți mai scumpe
Pentru orice cuplu îndrăgostit care decide să facă marele pas – oficializarea relației – nunta ajunge să fie o listă lungă de pregătiri și cheltuieli. Unele perechi vor fi nevoite, de acum, să mărească bugetul, dacă vor să își jure dragoste eternă într-un anumit loc din țară.
Anunțul a fost făcut de autoritățile locale, care au explicat și motivul pentru majorarea prețurilor, măsură ce va fi aplicată din 2024.
Orașul din România în care taxa de căsătorie ajunge la 2500 de lei
Orașul din România în care taxa de căsătorie ajunge la 2500 de lei este Constanța – alegerea multora care își doresc să unească destinele într-un cadru special. Valoarea taxelor va crește în cazul celor care își doresc să se căsătorească în zilele nelucrătoare. Scumpirile se vor aplica și în situațiile în care este necesară deplasarea ofițerului de stare civilă în afara sediului.
Începând de anul viitor, cununiile organizate în zile de sâmbătă, duminică și de sărbători legale vor costa 500 de lei, față de 350, cât costă în prezent. Taxa este mult mai mare dacă mirii aleg o ceremonie oficiată în afara Serviciului de Stare Civilă. În acest caz, costul crește de la 1.500, cât este acum, la 2.500 de lei.
Te-ar putea interesa și: Gestul a doi miri din Timişoara care au rămas fără invitaţi la nuntă. Ce le-au spus cei de la restaurant: „Am semnat un contract de 70 de meniuri”
Ce spun autoritățile locale
Toate aceste taxe noi sunt prevăzute în proiectul de modificare și completare a Hotărârii Consiliului Local nr. 339/2023, ce a fost adoptat la 31 august 2023. Modificările aduse de acesta vor fi aplicate din anul 2024.
„Căsătoria se încheie de către ofițerul de stare civilă, în spațiul special creat în cadrul Serviciului Stare Civilă din cadrul Direcției Locale de Evidență Persoane, dar se poate încheia şi în afara sediului, ca de exemplu în grădini publice, parcuri, muzee sau în alte locuri în aer liber.
(…) Întrucât cheltuielile de organizare, întreținere şi funcționare a activității Serviciului Stare Civilă au crescut în perioada 2014 – 2023, ca urmare a contextului macroeconomic, este imperios necesară modificarea cuantumului acestor taxe”, se arată în referatul de aprobare al proiectului.
Te-ar putea interesa și: Mircea Badea, replică pentru fiica Elenei Lasconi. Ce spune realizatorul TV despre iubire şi căsătorie: ”Oamenii care suferă aiurea în tramvai”