Orașul din România în care plătești foarte puțin la întreținere. Mii de români se mută aici, prețurile sunt incredibile

de: Stan Nicu
28 07. 2023

În timp ce o mare parte dintre românii sunt cocoșați de costurile facturilor de întreținere, locuitorii unui oraș din România plătesc mult mai puțin la sfârșit de lună. Care este orașul din România în care plătești foarte puțin la întreținere. Mii de români se mută aici, pentru că prețurile sunt incredibile.

Care este orașul din România unde factura de întreținere este foarte mică. Ce au făcut locuitorii

Românii din cele mai multe orașe din România plătescu sume mari la întreținere, însă există o  localitate din țară unde plata facturii de întreținerie este floare la ureche.

În această loalitate din România costurile cu întreținerea sunt de aproape 10 ori mai mici ca în alte orașe din țară. Acest loc, care pare rupt de pe altă lume, este comuna Lovrin din județul Timiș.

Oamenii au văzut la vecini că plătesc puțin și au adoptat și ei soluția apei calde din pământ

Costurile de întreținere sunt atât de mici în această localitate pentru cei peste 100 de oameni au apelat pentru încălzirea caloriferelor la apa geotermală.

Au ales această variantă după ce în iarna acestui an au avut facturi mai mari și le-au putut compara cu ale unor oameni care avea deja așa ceva, încălzire cu apă geotermală.

Astfel, Primăria va da startul lucrărilor de extindere a sistemului, cu 3,5 milioane de euro, bani din fonduri europene, conform Observator News. Sistemul de încălzire cu apă geotermală funcționează încă din anii 80.

Cât este întreținerea la un apartament de 60 de mp. pe timp de iarnă

Localnicii spun că apa geotermală din calorifere i-a ajutat la reducerea substanțială a facturilor. Spre exemplu, o familie care iarna are în casă 28 de grade Celsius, plătește pentru încălzire cel mult 300 de lei, în contextul în care apartamentul încălzit măsoară 60 de metri pătrați.

”În jur de 120 de cetăţeni, de locuinţe au semnat în plus pentru extinderea sistemului de încălzire. În fiecare an sistemul s-a extins dar, cand e tortul mic şi multă lumea vrea să guste, nu poate să facă față şi atunci centrala termică trebuie extinsă”, a declarat Vasile Graur, primar în comuna Lovrin.

Comuna beneficiază și de un ștrand cu apă geotermală

Tot în comuna Lovrin din Timiș există și un ștrand cu apă termală, care vine de la circa 3.000 de metri adâncime. În fiecare an, ștrandul este vizitat de turiști atât din România, cât și din străinătate.

„Ştrandul termal de la Lovrin este unic în România. În această piscină ajunge apă forată de la 2.800 de metri. Este răcită natural pe această pantă pentru că din pământ vine cu o temperatură cuprinsă între 70 – 80 de grade Celsius”, mai spune Vasile Graur.