Orașul din România în care nu există vreun șomer. Cum s-a ajuns în această situație ideală
Veste bună pentru români. Reprezentanții unui oraș din Arad, România, se laudă cu faptul că, în localitatea lor, toți cetățenii lucrează, șomajul lipsind cu desăvârșire. Sute de locuri de muncă sunt disponibile pentru cei care doresc să câștige bani. Despre ce așezare este vorba.
Localitatea din România unde nu există șomaj
Într-o lume ideală, toți oamenii ar câștiga suficienți bani cât să-și asigure traiul dorit și să își poată satisface toate poftele și dorințele.
Un orășel din județul Arad pare să promită să le ofere cetățenilor săi un trai mai mult decât decent, având în vedere faptul că, aici, nu există niciun șomer.
În localitatea Sebiș din România șomajul lipsește cu desăvârșire. Mai mult de atât, potrivit statisticilor, în ultimii ani, bugetul oraşului a crescut de la 6 milioane de lei la 52 milioane de lei, datorită fondurilor europene obținute şi a activităţilor economice existente în acest loc.
Deși nu există șomeri în localitatea din județul Arad, edilul Cristian Feieş din Sebiș susțin că orașul are disponibile sute de locuri de muncă, care nu pot fi ocupate din cauza lipsei forţei de muncă.
Mai exact, în prezent, în Sebiș sunt active 1.000 de societăţi comerciale la o populaţie de doar 5.000 de locuitori.
„Avem 1.000 de firme la o populaţie de 5.000 de oameni, incluzând aici minorii şi pensionarii. Dacă ar fi să ne raportăm doar la populaţia activă, practic avem o firmă la trei locuitori”, a declarat primarul, notează cei de la Agerpres.
Sunt foarte multe companii și puțini angajați
Primarul susține că cele mai multe dintre companii sunt mici, cel mai mare angajator fiind fabrică de mobilă, care numără, în prezent, numai 200 de angajați.
În localitatea Sebiș există 2000 de salariați, dintre care 1.500 sunt angajați în sistemul privat, iar alți 500 în sistemul public.
Cu toate acestea, Cristian Feieș susține că, în continuare, există locuri de muncă disponibile. Din păcate, acestea nu au de cine să fie ocupate pentru că nu mai există forță de muncă în zonă, toată lumea fiind angajată deja.
„În general, firmele de la noi sunt mici, cu un număr mic de angajaţi. Cel mai mare angajator este o fabrică de mobilă, cu 200 de salariaţi.
În total, în Sebiş avem 2.000 de salariaţi, din care 1.500 în sistemul privat şi 500 în sistemul public.
Totuşi, avem un excedent de sute de locuri de muncă disponibile, care nu pot fi ocupate pentru că în zonă nu avem suficientă forţă de muncă.”, a mai spus primarul, potrivit sursei citate.
Citește și Orașul din Europa în care locuitorii au ieșit goi pe străzi. Care este motivul incredibil, de fapt