Oraşul din România cu cel mai frumos parc. Chiar românii l-au ales, e un loc spectaculos

de: Ioana Bucur
12 06. 2023

Voturile au fost numărate, un câștigător a fost ales! Acesta este orașul din România care are cel mai frumos parc. Cu toate că strânge, an de an, un număr mai mic de vizitatori decât cele din Capitală, este considerat un loc spectaculos.

Care este orașul din România cu cel mai frumos parc

În condițiile în care valorile afișate de termometre sunt din ce în ce mai mari, parcurile au devenit aproape neîncăpătoare pentru cei care aleg să se bucure de vremea frumoasă în aer liber. Cu această ocazie, a fost realizat un top inedit.

Pentru că Google Maps a strâns peste un milion de recenzii pentru parcurile publice de la noi din țară, cei de la Clubul Copiilor au creat un clasament al parcurilor și grădinilor publice din România, fiind luate în considerare doar cele care au acumulat cel puțin 1000 de recenzii de-a lungul anilor și care au obținut cele mai mari evaluări medii ale acestora.

În top au intrat locuri din marile orașe: Iași, Timișoara, București, Cluj-Napoca, Sibiu și Craiova.

„Google Maps a acumulat peste un milion de recenzii pentru parcurile și grădinile publice din România. Clasamentul întocmit de noi ia în calcul parcurile și grădinile publice care au acumulat cel puțin 1000 de recenzii de-a lungul anilor și care au obținut cele mai mari evaluări medii ale recenziilor. Acolo unde mediile recenziilor parcurilor au fost la egalitate, am prioritizat parcul care a adunat cele mai multe recenzii”, se precizează pe site-ul Clubul Copiilor.

Te-ar putea interesa și: Oraşul din România unic în Europa, o mândrie pentru noi. E un loc în care te întorci în timp, turiştii străini dau năvală

Top 3

Potrivit datelor analizate, Iași este orașul din România cu cel mai frumos parc, Grădina Publică Palas obținând un rating spectaculos, de 4,8 din 5 și având nu mai puțin de 10.229 de recenzii.

Grădina Publică Palas se află în inima orașului Iași, este o oază de liniște pentru locuitori.

„Cu numeroase locuri cu umbră, vizitatorii se pot bucura de momente de liniște și răcoare în timp ce admiră vegetația bogată și frumoasă. O fantână arteziană și esplanada cu scări de urcare spre Palatul Culturii adaugă un plus de farmec și oferă oportunități excelente pentru fotografii spectaculoase”, precizează sursa citată.

Podiumul este completat de Iulius Gardens din Timișoara și Parcul Alexandru Ioan Cuza (I.O.R.) din București.

Te-ar putea interesa și: Oraşul din România care are mai mulţi turişti decât locuitori. Sigur îl ai şi tu pe lista de vizitat, e superb