Orașul din România care oferă transport public gratuit. Când călătoresc românii fără bilet

Orașul din România care oferă transport public gratuit. Când călătoresc românii fără bilet
Orașul din România care oferă transport public gratuit. Când călătoresc românii fără bilet

Vești bune pentru locuitorii orașului Cluj-Napoca! Autoritățile au implementat programul „Vinerea Verde – Stop! Azi mașina stă pe loc!” , începând de vineri, 19 iunie. Drept urmare, cetățenii vor beneficia de transportul public gratuit.

Programul este derulat de Primăria Cluj-Napoca și Compania de Transport Public (CTP) din municipiu. Acest proiect vizează promovarea utilizării transportului public ecologic, că măsura de îmbunătăţire a calitătii aerului, dar şi de diminuare a nivelului de zgomot.

Clujenii beneficiază de transport public gratuit

Emil Boc, primarul orașului Cluj-Napoca, a anunțat deja că transportul public din oraș este gratuit în fiecare vineri. Clujenii vor merge cu transportul în comun în această zi fără bilet. Absolut toate costurile sunt suportate de primăria Cluj-Napoca.

„Primăria și Consiliul local Cluj-Napoca implementează programul , în colaborare cu Compania de Transport Public Cluj-Napoca S.A. În acest sens, în fiecare zi de vineri, clujenii și nu numai pot călători gratuit cu autobuzele, troleibuzele sau tramvaiele pe orice linie urbană”, a anunțat vineri dimineața Primăria Cluj-Napoca.

„Pentru ca acest program să aibă un impact real asupra cetățenilor estimăm că acțiunile de procurare și validare a oricăror tipuri de titluri de călătorie gratuite în zilele de vineri ar putea îndepărta o parte din publicul țintă. Accesul la transportul gratuit de vineri va fi direct, simplu și atractiv”, conform autorităților.

Elevii din învățământul preuniversitar privat au transport public gratuit

Anul trecut, președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care stabilește că elevii din învățământul preuniversitar privat au transportul public gratuit pe tot parcursul anului calendaristic.

„Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare stabilirea unor măsuri pentru asigurarea gratuității transportului local și județean pentru elevi, menționându-se că acesta se realizează prin subvenționarea de către unitatea administrativ-teritorială care a delegat/gestionează serviciul public către operatorul de transport. De asemenea, se garantează dreptul la gratuitate și elevilor din învățământul privat”, arăta raportul Comisiei de învățământ a Senatului.

„Elevii din învățământul preuniversitar acreditat/autorizat beneficiază de gratuitate la servicii publice de transport local și județean, rutier, naval, cu metroul, precum și feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic”, se arată în proiectul de lege adoptat de Senat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI