Orașul din România care oferă locuitorilor reducerea impozitului cu 50%. Singura condiție impusă

Orașul din România care oferă locuitorilor reducerea impozitului cu 50%. Singura condiție impusă
Orasul din Romania care ofera locuitorilor reducerea impozitului cu 50%. Singura conditie impusa

Incredibil, dar adevărat. Unul dintre cele mai cunoscute orașe din România le oferă cetățenilor săi reducerea impozitului pe clădirile rezidențiale cu 50%. Care este condiția pe care trebuie să o respecte locatarii, dacă vor această reducere. Este valabilă pe o perioadă de trei ani consecutivi.

În ce oraș din România se reduce impozitul pe locuință cu 50%

Vești bune pentru craioveni. Locuitorii orașului Craiova vor beneficia de 50% reducere la impozitul pe casă, dacă vor respecta aceste condiții. Localnicii trebuie să refacă fațadele blocurilor unde domiciliază, respectând condițiile primăriei.

Important de menționat este faptul că românii nu au nevoie de autorizație de construire pentru refacerea fațadelor blocurilor unde locuiesc. Pe de altă parte, localnicii trebuie să respecte nuanțele de vopsea permise de către Primăria Craiova, adică prevederile din „Regulamentul local de urbanism referitor la cromatica fațadelor, aprobat prin HCL nr. 505/2011 și modificat prin HCL nr. 231/2021”.

Potrivit acestor legi, craiovenii pot efectua lucrări de renovare la fațadele blocurilor rezidențiale, fiind acceptate lucrări de tencuială, zugrăveli, de vopsire sau aplicarea de placaje, condiția fiind ca fațadele să fie de culoare albă sau beige.

La sfârşitul anului 2021, Primăria Craiova a menţionat despre reducerea de 50% în „Regulamentul privind stabilirea nivelului taxelor şi impozitelor pe anul 2022” . Condiția principală ca renovarea să aibă loc este ca toți locatarii de pe o scară de bloc sau un bloc să se pună de acord să renoveze fațada blocului de locuințe.

Ce culori sunt permise pentru a renova fațadele blocurilor de locuințe din Craiova

Locuitorii din orașul Craiova pot apela la asociaţia de proprietari sau să-şi facă lucrările fără sprijinul acesteia. Una dintre condițiile esențiale ale acestui proiect este alegerea culorilor în conformitate cu datele scrise în Regulamentul local de urbanism referitor la cromatica fațadelor:

„Culorile recomandate pentru tencuiala decorativă sau vopsitorii exterioare pentru construcţii sunt culori pastelate cu parametrii de culoare minimă 230 în codul de culoare RGB (sistem general utilizat pentru definirea RGB (Red, Green, Blue) prin care sunt specificate pentru fiecare culoare care sunt cantităţile de Red – Roşu, Green – Verde şi Blue – Albastru care o compun.

Prin amestecarea acestor 3 culori de bază în diferite proporţii rezultă şi celelalte culori.) Se vor utiliza combinaţii din nuanţe diferite ale aceleiaşi game cromatice. Se vor evita culorile închise, stridente sau saturate”, se spune în Regulament.

Românii care stau la bloc se pun de acord să renoveze fațada blocului, apoi, pot chema o firmă care să-i ajute la renovare. Apoi, Poliția Locală este chemată pentru a inspecta lucrările și pentru a se asigura că totul este conform legii. Mai departe, autoritățile vor elibera o notă de constatare, anexată ulterior la cererea de acordare a reducerii cu 50% a impozitului pe clădire.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI