Orașul din România care i-a înnebunit pe germani. Foarte mulți vin să îl viziteze, este comparat cu Viena
România câștigă, în ultima perioadă, locuri fruntașe în topul preferințelor turistice ale străinilor. Cine ar fi crezut vreodată că un oraș din centrul țării noastre poate rivaliza cu Viena, capitala Austriei? Mii de oameni vin să-l viziteze. De ce turiștii sunt atrași ca un magnet?
Orașul din România care a detronat Viena și Paris
O fostă Capitală Culturală a Europei, locul în care s-a născut președintele Klaus Iohannis, este, mai nou, una dintre destinațiile preferate ale turiștilor din toată lumea. Celebrul site dedicat călătoriilor – Europe’s Best Destinations – a inclus în topul anual al celor mai bune opțiuni de vacanță un oraș din România. Votanți din peste 190 de țări și-au exprimat preferințele, iar rezultatele sunt neașteptate!
Ei bine, orașul care i-a înnebunit pe turiștii străini este Sibiul (locul 5), reușind să detroneze în clasament Parisul (locul 6) și Viena (poziția 18). Iată cât de frumos este descris: „Este una dintre cele mai bune destinații din Europa, situat în inima celebrei provincii istorice a Transilvaniei. Este o combinație minunată între istorie și spiritul vibrant al unui oraș european modern”.
Prin ce se remarcă Sibiul
Potrivit site-ului Europe’s Best Destinations, Sibiu „are rădăcini adânci în cei peste 800 de ani de istorie, dar este puternic legat de prezentul și valorile europene și toate acestea duc la un caracter unic pentru oraș. Este o combinație de succes între valorosul său patrimoniu construit și cultural și o viață de oraș europeană, cosmopolită, tânără și dinamică. (…) este singurul oraș din România care a primit 3 stele Michelin”.
Pe de altă parte, deși s-a clasat tocmai pe locul 18, Viena este prezentată ca o alegere „ideală pentru familii, deoarece este una dintre cele mai sigure destinații din Europa”.
Top 5 orașe vizitate de turiștii străini
București: reprezintă un amestec perfect de modernitate și istorie. Cunoscut ca „Micul Paris”, Capitala impresionează prin arhitectura sa uluitoare, viața de noapte vibrantă și o bogată moștenire culturală. Metropola găzduiește numeroase repere istorice, inclusiv Palatul Parlamentului (a doua cea mai mare clădire administrativă din lume).
Cluj-Napoca: situat în inima Transilvaniei, este unul dintre orașele dinamice ale țării noastre. „Capitala culturală” a României are o atmosferă studențească plină de viață, istorie bogată și scenă culturală vibrantă.
Timișoara sau Orașul Florilor: se remarcă prin parcurile și grădinile sale frumoase, dar și prin bogatul său patrimoniu cultural.
Constanța: este celebră pentru plajele superbe și istoria bogată, atrăgând atât pasionații de istorie, cât și iubitorii de plajă.
Sibiu: una dintre marile sale atracții este Turnul Sfatului din secolul al XIV-lea, care oferă priveliști panoramice ale orașului. De asemenea, se mândrește și cu fortificații defensive bine conservate, precum zidul și turnurile Orașului de Sus.