Orașul din România care a înlocuit steagul țării cu cel al Ucrainei. Care e motivul

de: Ionuț Vieru
07 03. 2022

Românii susțin în continuare ucrainenii și sunt alături de ei în timpul acestui război, fapt pentru care, în centrul orașului Cluj-Napoca, patru steaguri ale României au fost înlocuite cu steaguri ale Ucrainei.

Steaguri tricolore înlocuite cu steagurile Ucrainei

În sprijinul țării invadate de Rusia în aceste momente, zeci de steaguri tricolore și ale Uniunii Europene au fost montante în centru Clujului, pe strada Memorandumului, pe pietonala Eroilor și în piața Unirii. Patru dintre steagurile românești de pe latura de nord a pieței Unirii au fost înlocuite cu steaguri ale Ucrainei, transmite Actual de Cluj.

Conducerea municipalității a făcut agest gest pentru a le arăta refugiaților că suntem alături de ei, în contextul în care zeci de mii de ucraineni au ajuns până acum în mai multe orașe din România, fugind de războiul care are loc acasă la ei.

Steagul ucrainean a fost scos de pe clădirea ambasadei de la Moscova

Conform agenției de știri rusă RIA, steagul ucrainean a fost coborât la ambasada țării la Moscova. Mai mult de atât, plăcuța care indica faptul că imobilul găzduia ambasada Ucrainei a fost și el îndepărtat, iar ușile au fost sigilate complet. După ce Moscova a ordonat o invazie a țării, pe 24 februarie, guvernul ucrainean a rupt orice relație diplomatică cu vecinii ruși.

Steagurile Ucrainei, ridicate pe clădiri pentru a-și arăta unitatea în fața Rusiei

Înainte ca Rusia să declare război împotriva Ucrainei, cetățenii care astăzi sunt atacați au ridicat pe clădiri steagul țării și au cântat imnul național, în ziua în care unele surse anunțau o invazie a Rusiei, pentru a le arăta unitatea. Steagul galben și albastru a fost prezent pe clădirile școlilor, spitalelor și a altor clădiri pentru a marca „Ziua Unității”, sărbătoare anunțată de Volodimir Zelenski.

„Nu este prima dată. Dar astăzi, statul nostru este mai puternic ca niciodată. Ne dorim pace și vrem să rezolvăm toate problemele exclusiv prin negocieri. Ni s-a spus că 16 februarie va fi ziua atacului, dar noi o vom face Ziua Unității”, a spus președintele ucrainean.

Zeci de oameni au desfășurat un steag lung de circa 200 de metri pe stadionul olimpic din Kiev, fluturându-l în ritmul imnului Ucrainei. Zelenski a spus, într-un discurs televizat, că ucrainenii sunt uniți în jurul unei dorințe comune „de a trăi în pace, fericiți, într-o familie”.