Orașul din Europa care va avea taxă de intrare din ianuarie 2023. Decizia uluitoare luată acum

Orașul din Europa care va avea taxă de intrare din ianuarie 2023. Decizia uluitoare luată acum
Decizia uluitoare luată acum de municipalitate

Orașul din Europa care va avea taxă de intrare din ianuarie 2023! Începând din 2023, turiștii vor fi nevoiți, odată ajunși aici, să plătească o taxă de intrare. Dacă vă întrebați care este orașul care va avea taxă de intrare din ianuarie 2023, veți afla imediat. Ar fi trebuit să intre în vigoare din acest an. În schimb, municipalitatea a anunțat decizia uluitoare luată acum de a reprograma implementarea pentru anul viitor.

Veneția, orașul din Europa care va avea taxă de intrare din ianuarie 2023

În această vară, Veneția nu va mai aplica taxa de intrare pentru turiști. Taxa de intrare, care ar fi trebuit să înceapă în iunie 2022, a fost amânată pentru a fi lansată în schimb în 16 ianuarie 2023.

Autoritățile din Veneția au declarat că taxa este necesară pentru a limita turismul excesiv. Numărul de vizitatori a revenit la nivelurile de dinainte de pandemie la începutul primăverii. Așa se face că, membrii consiliului municipal au decis să meargă mai departe cu taxa de intrare. Astfel, Veneția va deveni orașul din Europa care va avea taxă de intrare din ianuarie 2023.

Această decizie vine după ce anul trecut a fost interzis accesul navelor de croazieră care depășesc 25.000 de tone brute pe Canalul Giudecca din Veneția. În timp ce Veneția rămâne pe itinerariile de croazieră, navele mari vor face escală în Marghera, un port care se află la 11 km de Veneția.

Decizia uluitoare luată acum de municipalitatea din Veneția

Începând din 2023, cei care vor face excursii de o zi la Veneția vor trebui să plătească pentru a intra în orașul lagună. Taxa va costa de la 3 euro în sezonul scăzut la 10 euro în zilele deosebit de aglomerate. Aceștia vor trebui să își rezerve în prealabil vizita și să plătească o taxă de intrare printr-o aplicație dedicată rezervărilor.

Turiștii care nu au asupra lor un bilet valabil vor fi respinși la intrarea în oraș de către oficialii municipalității. Biletele nu vor fi obligatorii până anul viitor. Cu toate astea, sunt disponibile pentru turiști online începând cu luna iunie 2022.

„Astăzi, mulți au înțeles că a face din Veneția un oraș cu rezervări este calea corectă de urmat. Mai ales pentru un management mai echilibrat al turismului.

Vom fi primii din lume în acest experiment dificil.”, a subliniat în acest sens primarul Veneției, Luigi Brugnaro, pentru EuroNews.

Autoritățile din Italia au derulat astfel de planuri înainte de izbucnirea epidemiei de COVID-19, pentru a reduce numărul de turiști. Pe baza cifrelor, aproximativ 80.000 de persoane vizitează orașul în fiecare zi.

Veneția pe lista siturilor de patrimoniu aflate în pericol

Comitetul Patrimoniului Mondial al UNESCO a luat în considerare și posibilitatea de a adăuga Veneția pe această listă. Din cauza numărului mare de vizitatori care intrau zilnic în oraș, autoritățile din Veneția au interzis navelor de croazieră mari să ajungă pe teritoriul său.

În plus, municipalitatea intenționează, de asemenea, să instaleze camere de luat vederi pentru a monitoriza circulația oamenilor în toată Veneția și, de asemenea, să închidă centrele istorice. Potrivit autorităților din acest oraș, peste 15.000 de locuitori au părăsit orașul numai în ultimii cinci ani.

„Veneția este un oraș mic și foarte delicat. Prin urmare, numărul de vizitatori trebuie să fie compatibil cu mărimea Veneției.

Dacă nu este loc, nu veți putea intra.”, a subliniat primarul în acest sens.

La începutul acestei luni, viceprimarul pentru bunăstare socială, turism și dezvoltare economică al orașului Veneția, Simone Venturini, a derulat planurile de a impune limitări în acest oraș, cu scopul de a descuraja turismul de o zi și de a încuraja turismul mai lent. Venturini a confirmat că o astfel de decizie va fi luată pentru a reduce numărul de turiști, pentru a preveni un aflux de vizitatori.