Orașul din apropierea României care este sufocat de turiști. Localnicii l-au părăsit în proporție mare
Un oraș foarte aproape de România este vizitat anual de turiștii de pretutindeni. Cu toate acestea, mulți dintre localnici au decis să-l părăsească. De ce? Aflați motivul în rândurile următoare.
Orașul în care localnicii nu mai au loc de turiști
Croația este o țară extrem de frumoasă care trebuie vizitată cel puțin o singură dată. Arhitectura orașelor este una cu adevărat specială, iar mulți turiști adoră să meargă la pas și să le descopere.
În această categorie se află și Dubrovnik. Este cunoscut de mulți pentru bisericile sale baroce și palatele renascentiste. Situat pe coasta stâncoasă a Mării Adriatice, orașul este un punct de oprire pentru croazierele de vacanță.
În fiecare an, mai ales pe timpul verii, milioane de turiști se opresc aici. De asemenea, se află în patrimoniul mondial UNESCO. Totul pare a fi perfect pentru turiști, dar nu și pentru localnici, care ocupă doar 30% din locuințele vechiului oraș.
La începutul anilor 1990, înainte de destrămarea Iugoslaviei și de războiul de independență al Croației, în Dubrovnik locuiau circa 5.000 de oameni. Astăzi, numărul lor este de aproape 1.000.
Majoritatea oamenilor au preferat să plece din oraș din cauza turiștilor. Aceștia aglomerează străzile înguste și fac să crească considerabil chiriile în zonă.
Primarul Mato Frankovic spune că se așteaptă ca în luna aprilie, consiliul municipal să adopte un regulament care să interzică noi autorizații de închiriere în Centrul Vechi și în zona înconjurătoare.
Restricții pentru turiștii care doresc să viziteze Veneția în 2024
De la jumătatea acestui an, Veneția va introduce noi restricții pentru turiști. Din luna iunie, în oraș nu vor mai avea voie să circule grupuri de turişti cu mai mult de 25 de persoane. De asemenea, ghizii nu-i vor mai putea ghida pe turiști folosind megafoane.
Autoritățile locale au anunțat că recurg la aceste măsuri pentru că dispozitivele pot genera confuzie și tulburări. În același timp, noile decizii vin după ce în Veneția, în cursul anului trecut, a fost introdusă o taxă de 5 euro pentru fiecare turist.
Orașul este unul dintre cele mai populare și mai vizitate din Europa, iar după ridicarea restricțiilor din cauza pandemiei, se confruntă cu mari probleme din cauza turismului excesiv.
Mai mult, navele de croazieră nu mai au voie să circule pe canale din 2021, deoarece poluau și erodau fundațiile orașului.