Orașul cu cea mai ciudată formă din lume. E situat în vârf de munte și îi fascinează pe turiști

de: Ioana Bucur
28 05. 2024

Într-un colț superb al lumii, nu foarte departe de România, o așezare omenească își continuă istoria fascinantă, ce datează de pe vremea vechilor romani. Astăzi, este considerat orașul cu cea mai ciudată formă din lume. Îi fascinează pe turiști, priveliștea de acolo este spectaculoasă.

Un colț al lumii spectaculos

Există și astăzi locuri din lume în care trecutul și prezentul se împletesc, iar cel mai bun exemplu este, fără dar și poate, Italia. De la orașe mari precum Roma, Florența și Palermo până la mici localități din această superbă țară, oamenii sunt martorii, zi de zi, aproape la fiecare pas, istoriei fascinante a acestui popor.

În Sicilia, aproape de vulcanul Etna, găsim un oraș atipic, ce a devenit faimos datorită conturului său bizar. Centuripe este întins pe crestele mai multor dealuri înalte, dând așezării forma sa unică. Dacă este privit de sus, Centuripe este comparat de unii cu o stea de mare, iar de alții cu figura unui om.

Orașul cu cea mai ciudată formă din lume are o istorie fascinantă

Nuimit și „balconul Siciliei”, este situat în partea de est a insulei în vârful unui munte, oferind o priveliște spectaculoasă  asupra Etnei și a câmpiei râului Simeto.

Centuripe este un oraș fermecător situat în provincia Enna, Sicilia. Cunoscut pentru istoria sa bogată care datează din timpurile romane și bizantine, orașul se află pe un deal, oferind priveliști uluitoare ale văii Simeto.

Te-ar putea interesa și: Orașul de pe coasta Mării Negre cu cea mai frumoasă stație de autobuz din lume. Are un design ieșit din comun

Foto: Instagram/pioandreaperi

O plimbare pe străzile orașului este ca o evadare în trecut

Străzile sale întortocheate și aleile caracteristice duc la biserici antice, cum ar fi evocatoarea biserică San Francesco d’Assisi.

Centuripe se mândrește, de asemenea, cu importante descoperiri arheologice, precum faimoasa „Vază de teracotă a lui Centuripe”, expusă la Muzeul Arheologic Regional din Palermo. Cu atmosfera sa autentică și peisajul încântător, Centuripe este o destinație ideală pentru cei care doresc să se cufunde în cultura și frumusețea Siciliei.

Te-ar putea interesa și: Oraşul din Europa care a câştigat inima turiştilor din întreaga lume. Din ce în ce mai mulţi vin aici, e un loc de poveste