Orașul care introduce taxă de intrare pentru turiști. Cine va plăti și 10 euro pe zi

Orașul care introduce taxă de intrare pentru turiști. Cine va plăti și 10 euro pe zi
Ce oras impune taxa de intrare pentru turisti

S-a aflat care este orașul care introduce taxă de intrare pentru turiști. Orașul este supraaglomerat în mai toate anotimpurile anului, astfel că autoritățile au zis să mai pună mâna pe niște bani. Așadar, cine va plăti și 10 euro pe zi pentru a intra în această localitate, vedeți în rândurile de mai jos.

Orașul care impune taxă de intrare pentru străini. Ce amenzi riscă cei care nu se vor conforma

Orașul este unic în lume, astfel că este un obiectiv turistic vânat de turiștii din toată lumea. Din cauza valului mare de turiști, dar și pentru faptul că localitatea este una micuță, toate serviciile și produsele sunt scumpe acolo.

De parcă nu ar fi fost de ajuns, autoritățile, acum, percep și o taxă de intrare în oraș, pentru fiecare turist în parte.

Veneția impune taxă pentru turiști

Veneția este primul oraș din lume care va percepe turiștilor o taxă de intrare. Data intrării în vigoare a taxei de intrare este 1 ianuarie 2023 și a fost anunțată de către consilierul pentru turism al Veneției, Simone Venturini.

Astfel, costul biletului va fi între 3 euro și 10 euro. Prețul nu va fi fix, ci va varia în funcție de numărul de vizitatori: cu cât vor fi mai multe cereri de intrare, cu atât costul va crește, relatează CNN.

Ce ar vrea, de fapt, venețienii prin introducerea taxei de intrare în oraș

Scopul acestei taxe ar fi, după cum a explicat Simone Venturini, să îi facă pe turiști să-și facă rezervare pentru vizită, pentru a se reduce astfel aglomerația care sufocă orașul. „Veneția este un oraș viu și trebuie să rămână așa”, a spus Simone Venturini.

Sistemul complex de rezervare a biletelor și platforma online vor fi anunțate în toamna lui 2022. Există multe excepții de la plata biletului de intrare, a informat Michele Zuin, consilier pentru buget.

Cine nu plătește taxa de intrare

Astfel, vor fi scutiți locuitorii și copiii cu vârsta sub șase ani, precum și persoanele cu dizabilități, proprietarii de locuințe venețiene, cei care vin în oraș din motive de sănătate sau în vizită la rude și cei care vin să participe la un eveniment sportiv sau cultural.

De asemenea, cei care vor sta la hotel vor fi de asemenea scutiți de taxa de intrare, pentru că vor plăti deja o taxă turistică inclusă în tariful cazării.

Taxele locuitorilor, micșorate

„Nu este un sistem pentru a face bani, ci pentru a gestiona fluxurile turistice”, susține Michele Zuin. În plus, încasările din taxa de intrare vor contribui la scăderea taxelor pentru locuitorii orașului, care sunt deja foarte mari din cauza volumului mare de turiști care trebuie cazați.

Taxa de intrare va fi aplicată în centrul istoric al Veneției și în următoarele insule:

-Lido di Venezia,
-Pellestrina,
-Murano,
-Burano,
-Torcello,
-Sant’Erasmo,
-Mazzorbo,
-Mazzorbetto,
-Vignole,
-S. Andrea,
-La Certosa,
-S. Servolo,
-S. Clemente
-Poveglia.

Nu în ultimul rând, amenzile pentru neplata biletelor vor oscila între 50 de euro și 300 de euro.