Orașul care este în plin scandal din cauza Lidl România. Acuzații de interese ascunse, locuitorii sunt furioși

Orașul care este în plin scandal din cauza Lidl România. Acuzații de interese ascunse, locuitorii sunt furioși
Producatorii locali acuza interese ascunse

Un oraș din România se revoltă din cauza lanțului de magazine Lidl. Comunitatea dintr-un oraș din țară se revoltă din cauza deciziei luate de către retailer.

Românii se revoltă din cauza deciziei Lidl

Lidl vrea să deschidă un magazin în centrul orașului. Producătorii din stațiunea Bran se opun unei astfel de decizii, iar asta pentru că oamenii spun că deschiderea unui Lidl în centrul orașului ar însemna falimentul tuturor producătorilor din zonă.

Oamenii acuză autoritățile locale că s-au întrunit pe ascuns pentru a aproba planul celor de la Lidl. Consiliul Local al Comunei Bran a emis Proiectul de Hotărâre nr. 123CL/16.08.2021, privind emiterea avizului de oportunitate pentru documentația urbanistică – Plan Urbanistic Zonal (PUZ) ”Construire centru comercial, gospodărire apă și împrejmuire, amenajare parcare, amenajare acces și amplasare mijloace publicitare”.

În plus, ei au aprobat și proiectul pentru avizul de oportunitate privind documentația urbanistică „Schimbare destinație teren din zona de locuințe și funcțiuni complementare în zonă de instituții și servicii pentru amplasare spații comerciale”.

Termenul urma să expire la data de 22 septembrie, însă aviziile comisiilor au fost date chiar pe 19 septembrie, în secret, scrie impact.

Deschiderea supermarketurilor va falimenta producătorii locali

În aceeași situație se află și Penny, care dorește deschiderea unui magazin în centrul Branului.

Solicitarea lor a fost respinsă în 2019, iar în anul următor au revenit cu aceleași solicitări, dar sub altă formă.

Consiliul Local Bran va vota pe 30 septembrie și va adopta hotărârea care avizează sau nu elaborarea celor două planuri urbanistice ale Penny și Lidl.

Dacă votul va fi negativ, procedura de construire a celor două magazine ar fi oprită și producătorii locali ar putea să se dezvolte în continuare.

Micii producători spun că deschiderea supermarketurilor ar falimenta afacerilor din zona, dar ar avea și un impact negativ asupra traficului rutier și așa problematic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI