Oraşul care ar putea fi înghiţit de o groapă uriaşă. Autorităţile au avertizat deja locuitorii, se poate întâmpla peste noapte

de: Ioana Bucur
07 04. 2023

Este alertă în rândul autorităților și oamenilor dintr-o localitate din SUA. Un oraș întreg riscă să fie înghițit de o groapă uriașă. Oficialii au vorbit despre posibilitatea punerii în aplicare a unui plan de evacuare.

Un oraș ar putea fi înghiţit de o groapă uriaşă

De aproape două decenii, locuitorii unui oraș din statul american Texas sunt martorii unui fenomen ce le-ar putea pune siguranța în pericol. Cu doar câteva zile în urmă, unul dintre cele mai grave scenarii luate în calcul de autorități a devenit realitate.

Groapa uriașă ce amenință să înghită orașul Daisetta din Libety County, a apărut în 2008. Atunci avea un diametru de șase metri. Peste noapte, s-a transformat într-un crater gigantic, cu o lățime de peste 300 de metri și o adâncime de 120 de metri.

De la începutul lunii martie a acestui an, groapa este într-o continuă expansiune. În aceste condiții, localnicii se pregătesc să își părăsească casele, de teamă că pământul de sub ele se va prăbuși, craterul înghițind deja un depozit și câteva rezervoare de petrol.

Când s-a format prima oară, în 2008, în groapă au căzut mașini, stâlpi de telefonie și chiar rezervoare de petrol.

Te-ar putea interesa și: Orașul mare din România unde găsești cele mai ieftine apartamente. Poți face naveta până în București

„Gropile sunt extrem de imprevizibile”

După 15 ani de stagnare, timp în care situația a fost considerată stabilă, autoritățile sunt acum în alertă.

Într-o declarație publicată luni, reprezentanții Primăriei au avertizat populația cu privire la extinderea gropii, precizând că „monitorizează îndeaproape situația”. În prezent, se ia în calcul posibilitatea aplicării unui plan de evacuare a localității.

Presa locală scrie că un depozit și mai multe rezervoare aflate pe un teren liber aparținând unei companii de deșeuri de petrol și gaze au fost deja înghițite de crater.

Erskin Holcomb, șeful adjunct al pompierilor din Liberty County, a declarat că, din nefericire, nu se poate face nimic pentru a opri procesul de extindere și nici nu se pot face estimări legate de viteza cu care pământul se prăbușește.

„Gropile sunt extrem de imprevizibile. Poate dura o săptămână să se deplaseze câțiva metri sau se poate prăbuși 20 de metri peste noapte”, a spus Erskin Holcomb, șeful adjunct al pompierilor din Liberty County.

Te-ar putea interesa și: Oraşul din România în care se mută cei mai mulţi români. Surpriză mare la locul al treilea, e un municipiu din Moldova