30 mai 2023 | 11:28

Oraşele din România în care aceste maşini nu vor mai putea circula. Legea care îi sperie pe şoferii români

Social
Oraşele din România în care aceste maşini nu vor mai putea circula. Legea care îi sperie pe şoferii români
In ce orease masinile poluante vor avea restrictii

Este alertă pentru șoferii din București și din alte 12 orașe, pentru că aceștia vor fi aspru pedepsiți dacă vor mai intra în aceste zone cu mașinile poluante. Care sunt oraşele din România în care aceste maşini nu vor mai putea circula. Legea care îi sperie pe şoferii români.

În ce oraşe din România aceste maşini nu vor mai putea circula. Ce arată un nou proiect de lege

Bucureștiul și alte 12 mari orașe din România, vor implementa, în termen de cel mult 2 ani, zone cu nivel scăzut de emisie (ZNSE), în cadrul cărora vor fi stabilite restricții și/sau taxe pentru accesul vehiculelor.

Măsura are ca scop limitarea emisiilor provenite din transportul rutier, precum și menținerea calității aerului fără a se afecta viața locuitorilor.

Ce scop are proiectul de lege

Proiectul de lege adoptat de Parlament are scopul de a reduce impactul poluării mediului asupra sănătății populației. În acest fel, zonele cu nivel scăzut de emisie vor fi implementate pentru a încuraja utilizarea mijloacelor de transport ecologice și reducerea poluării în marile orașe.

De asemenea, proiectul mai prevede ca până în anul 2040, jumătate din vehiculele folosite în transportul public în municipiile reședință de județ vor trebui să aibă emisii zero, precizând importanța adoptării mijloacelor de transport nepoluante pentru serviciile de transport public.

„Prin ZNSE se înțelege zona delimitată de către autoritatea publică locală în cadrul căreia se instituie restricții și/sau taxare pentru accesul autovehiculelor în vederea îmbunătățirii calității aerului”, prevede proiectul de lege adoptat.

Orașele cele mai aglomerate

Cele mai aglomerate orașe din România sunt: Bacău, Baia Mare, Brașov, Brăila, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Pitești, Ploiești, Timișoara.

În plus, proiectul de lege impune ca, până la 1 noiembrie 2026, municipiile anunțate să amenajeze benzi dedicate transportului în comun, promovând în acest fel utilizarea acestuia ca alternativă sustenabilă la autovegiculele individuale.

Un stil de viață mai sustenabil

Implementarea măsurilor are ca scop nu doar reducerea emisiilor și îmbunătățirea calității aerului, ci și promovarea unui stil de viață mai sustenabil.

De asemenea, prin aceste acțiuni, țara noastră se aliniază eforturilor globale de combatere a poluării și de protejare a mediului înconjurător.

Se vor monta și indicatoare

Zonele cu nivel scăzut de emisie (ZNSE) vor fi marcate cu indicatoare specifice. Acestea va urma să fie amplasate de către autoritățile administrației publice locale.

Indicatoarele vor informa șoferii cu privire la intrarea într-o zonă cu restricții și vor oferi informații suplimentare în ceea ce privește regulile și tarifele de acces ale mașinilor în interiorul acestor zone.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Obligație FĂRĂ EXCEPȚII pentru proprietarii de locuințe din ROMÂNIA. Toată lumea trebuie să plătească
Capital.ro
Calendar ortodox pentru mai 2024. Cele mai importante sărbători religioase ale lunii
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
PENALIZĂRI la PENSIE! Cine PIERDE BANI imediat
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro