Orașele din România care sunt peste București la calitatea vieții. Capitala este depășită și de Sofia

Orașele din România care sunt peste București la calitatea vieții. Capitala este depășită și de Sofia
Orașe care sunt peste București la calitatea vieții

Care sunt orașele care sunt peste București la calitatea vieții? Capitala este depășită de multe orașe din țară și nu numai. Ce detalii arată topul făcut recent de specialiști? Care sunt celelalte țări și ce fac deosebit?

Orașe din România peste București la calitatea vieții: unde se trăiește bine?

Bucureștiul este în urma Sofiei și a principalelor capitale din estul Europei. Specialiștii au făcut un top în privința calității vieții, arată Numbeo.com. Cu toate astea, Capitala noastră depășește Atena, Roma sau Istanbul. De asemenea, depășește și Budapeste la puterea de cumpărare a locuitorilor.

Mai exact, București se află pe locul 188 din lume din 255 de orașe analizate în privința calități vieții. Sofia se află pe locul 174, Budapesta se găsește pe poziția 172, Varșovia este pe locul 158, iar Praga se află pe locul 98 în clasament.

Indicatorii comparați sunt: puterea de cumpărare, costul vieții, sănătatea, prețurile proprietăților raportate la venituri, traficul, poluarea, clima și siguranța cetățeanului. Cel mai bine plasată este capitala Sloveniei care se află pe locul 78, în vreme ce în estul Europei capitala Estoniei se clasează pe locul 62.

Capitala Austriei este pe locul 26 în lume, iar în țara noastră mai avem două orașe care depășesc Bucureștiul. Concret, este vorba despre Timișoara și Cluj-Napoca ce ocupă locurile 115 și 122. În schimb, Bucureștiul depășește metropole precum Atena (191), Roma (203), Moscova (211) sau Istanbul (212).

Pe primul loc este Raleigh, urmat de două orașe din Australia (Canberra și Adelaide). Primul oraș din Europa este Zurich, centrul financiar al Elveției, care se află pe locul patru în lume. Între orașele europene din top sunt: Basel (9) și Geneva (14), și două din Olanda, respectiv Haga (15) și Eindhoven (22).

Detalii

Prima capitală din Uniunea Europeană din top este Copenhaga, care ocupă locul 24. Cea mai scumpă capitală este capitala Greciei. De asemenea, Polonia are mai multe orașe mai scumpe decât Bucureștiul în privința costului vieții: Cracoviei (182), Wroclaw (181) sau Poznan (176).

Cel mai scump oraș din clasament este capitala Insulelor Bermude, un paradis pe care puțini și-l pot permite și pe care cei mai mulți îl visează doar ca destinații de vacanță. Alături de el se află orașele elvețiene: Zürich, Basel, Zug, Lugano, Lausanne, Berna și Geneva.

Topul celor mai scumpe orașe din lume în direcția costului vieții sunt: Beirut (Liban) și Stavanger (Norvegia). Bucureștiul se află pe locul 337 din lume din 582 în funcție de puterea de cumpărare.

În fața Capitalei noastre se regăsesc Praga (287), Varșovia (308), Bratislava (332), Vilnius (335) și Sofia (364). Cu toate astea, alături îi stau: Budapesta (378), Atena (452), Ankara (455), Belgrad (476), potrivit datelor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI