Orașele din România care au cele mai mici prețuri la legume, ouă și lapte. Topul e surprinzător

Orașele din România care au cele mai mici prețuri la legume, ouă și lapte. Topul e surprinzător
Orașele din România care au cele mai mici prețuri la legume, ouă și lapte

Care sunt orașele din România care au cele mai mici prețuri la legume, ouă și lapte. Se știe că orașe precum București, Cluj-Napoca și Brașov sunt cele mai scumpe din România.

Orașele din România care au cele mai mici prețuri la legume, ouă și lapte

Însă la polul opus avem orașe precum Miercurea Ciuc, Alexandria și Bistrița, potrivit unui studiu care a luat în calcul prețurile alimentelor de bază, chiriile locuințelor și nivelul salariilor din luna august.

La roșii, de exemplu, cele mai mici prețuri din acest top sunt Slobozia, Brăila și Buzău, cu 3 lei pe kilogram. Adică, exact în zone unde se cultivă. Apoi, laptele cel ieftin se găsea în Piatra Neamț, Târgu Jiu și Reșița, iar în ce privește chiriile, Miercurea Ciuc, Alexandria și Bistrița sunt orașele cu cele mai accesibile costuri.

Orașele cu cele mai mici prețuri la roșii

Slobozia
Brăila
Buzău

Orașele cu cele mai mici prețuri la cartofi

Târgoviște
Ploiești
Brăila
Slatina
Tulcea

Orașele cu cele mai mici prețuri la ouă

Buzău
Târgu Mureș
Slobozia

Orașele cu cele mai mici costuri pentru lapte

Piatra Neamț
Târgu Jiu
Reșița

Orașele din România cu cele mai mici chirii

Miercurea Ciuc
Alexandria
Bistrița

Orașe cu apartamente scumpe

Într-un astfel de top, orașul Cluj-Napoca se situează în continuare pe primul loc la nivel național, cu o medie de 1.810 euro pe metru pătrat util, conform statisticilor publicate de AnalizeImobiliare.ro, aferente ultimului trimestru din 2020. După aceea, urmează București, cu 1.470 de euro pe metru pătrat,, Timișoara, 1.270 de euro/mp, Constanța, 1.250 de euro/mp, și Brașov, 1.220 de euro/mp. Urmează în acest top și orașul Craiova, 1.180 de euro/mp, Iași, 1.080 de euro/mp, Oradea, cu 1.060 de euro/mp.

De menționat este că la polul opus, în topul orașelor cu cele mai ieftine apartamente se află orașe precum Reșița, 600 de euro/mp, Alexandria 620 de euro/mp, Giurgiu 650 de euro/mp, Piatra-Neamț 760 de euro/mp și Satu Mare 760 de euro/mp.

Orașele cu cele mai mari scumpiri în ultimii 5 ani

În ultimii cinci ani, cea mai mare creștere a prețurilor apartamentelor a fost în Cluj-Napoca, și anume, de 66,1%. În ceea ce privește ritmul scumpirilor, urmează apoi orașul Oradea – 61,6%. Tot acum, Capitala a înregistrat un avans de puțin peste 40%, similar cu cel al Brașovului. În Craiova, prețul apartamentelor s-a majorat cu mai mult decât în aceste două orașe – 53,2%

Pentru anul care a trecut, datele publicate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) au indicat că au fost cumpărate, la nivel național, un total de 602.805 imobile, înseamnând o creștere de 11,6% (62.625 de unități) față de 2019, când numărul era de 540.180.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI