”Orașele de sub pământ” pe care românii le preferă. Cât de mult au evoluat și ce se întâmplă aici VIDEO

”Orașele de sub pământ” pe care românii le preferă. Cât de mult au evoluat și ce se întâmplă aici VIDEO
”Orasele de sub pamant” pe care romanii le prefera. Cat de mult au evoluat si ce se intampla aici VIDEO

Există în România numeroase destinații turistice pe care merită să le vizitezi măcar o dată în viață. Unele dintre ele sunt ”orașe sub pământ”, ce impresionează prin frumusețea locului și tehnologia care a permis construirea lor. Sunt extrem de căutate de turiști, care vin să se minuneze de cât de superbe sunt.

”Orașele de sub pământ” ale României

Țara noastră este renumită pentru peisajele naturale și obiective turistice, la care străinii se înghesuie să facă o poză drept amintire că au vizitat România. De departe, la mare căutare sunt două stațiuni din centrul țării, înfiinţate în jurul zăcămintelor de sare.

Sovata şi Praid sunt două staţiuni renumite din țara noastră, care atrag anual sute de mii de turişti, interesaţi de efectele binefăcătoare ale Salinei Praid şi ale lacurilor din Sovata.

Mini-orașul aflat la 120 de metri adâncime

Salina Praid, din județul Harghita, s-a transformat într-un mini-oraș subteran, aflat la 120 de metri adâncime. Atmosfera de aici este spectaculoasă, mulţi dintre oaspeţii salinei ajung din curiozitate, dar și pentru vindecare.

„În ultimii cinci ani am venit la Praid pentru a sta cel puţin o săptămână împreună cu copilul nostru, de 12 ani, care are unele probleme respiratorii. Suntem cazaţi la aceeaşi gazdă în fiecare an, iar în concediul pe care îl petrecem aici, zilnic stăm câteva ore în salină, de care ne folosim şi ca de o formă de tratament şi pentru relaxare. În afara salinei, vizităm Sovata şi împrejurimile pline de locuri interesante ale Praidului“, a declarat Tiberiu, un timişorean stabilit în Spania, care şi-a petrecut concediul, cu familia, la Praid, pentru Adevărul.

Una dintre cele mai căutate staţiuni termale din țara noastră

La mică distanță de Salina Praid, mai exact la 10 kilometri, se află Sovata, una dintre cele mai căutate staţiuni termale din țara noastră. Locul este faimos datorită fenomenului de heliotermie. Vara, temperatura apei variază. Spre exemplu, la suprafață are între 10 şi 20 de grade Celsius și între 30 şi 40 de grade Celsius la adâncimea de un metru. Iar la adâncimea de 1,5 metri, apa are între 40 şi 60 de grade Celsius.

Stațiunea Sovata este foarte căutată și de persoanele cu afecţiuni reumatismale, inflamatorii, ale sistemului nervos şi ginecologice.

Unde se află parcul tematic al celor mai reprezentative clădiri istorice din Transilvania

La aproximativ o oră de mers cu maşina din Sovata şi Praid se află un parc tematic, înfiinţat în apropiere de Odorheiu Secuiesc, la Băile Szejke. Aici, turiștii pot admira machetele unora dintre cele mai reprezentative clădiri istorice din Transilvania.

„Multă lume a crezut că am făcut un parc unguresc. Nici vorbă de aşa ceva! Toate aceste machete reprezintă cultura transilvăneană. Sunt clădiri ale saşilor, românilor, maghiarilor şi secuilor. Este întregul patrimoniu al României aici: Castelul Bran, Castelul Peleş, Mănăstirea Horezu, Biserica «Sfânta Maria» din Şumuleu Ciuc, cetatea din Miercurea Ciuc şi cea din Odorheiu Secuiesc“, a relatat Szabolcs Fazakas.


DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI