Ora la care nu ai voie să mănânci mere, de fapt. Îți fac mai mult rău, spun specialiștii
Merele sunt foarte gustoase și benefice pentru organismul nostru. Poate fi gustarea perfectă pentru orice moment al zilei, ar spune unii, dar specialiștii sunt de părere că există o perioadă din zi în care nu este recomandat să le consumăm. Când și de ce, aflați în rândurile următoare.
Când nu ai voie să mănânci mere
Un stil de viață sănătos este necesar și ne va îmbunătăți calitatea vieții considerabil, dar trebuie să fim atenție la ce alimente consumăm și în ce perioadă a zilei. Fructele, de exemplu, sunt esențiale.
„Un măr pe zi ține medicul departe”, probabil că ați auzit de această expresie. Este unul dintre cele mai recomandate fructe. Pe lângă faptul că este ușor de mâncat și de transportat oriunde, există multe sortimente din care putem alege.
Cu toate acestea, experții spun că există o oră pe zi când nu ar trebui să mâncăm mere. Mai exact, este vorba despre perioada de dinainte de culcare.
Consumul de fructe noaptea poate fi dăunător, deoarece fructele pot oferi un plus de glucoză care nu este foarte bun pentru calmarea corpului și a minții înainte de culcare.
De asemenea, trebuie să luăm în considerare că fiecare organism este diferit, iar pentru unii, faptul că mănâncă un măr înainte de culcare nu are un efect negativ asupra calității somnului.
Beneficiile consumului de mere
Merele au doar aproximativ 60 de calorii fiecare, oferindu-ți o mulțime de beneficii nutriționale pentru numărul de calorii. Cele mai multe beneficii pentru sănătate le obții atunci când le mănânci întregi, crude și fără coajă, ne spun specialiștii.
Nutrienții merelor variază puțin, în funcție de tipul pe care îl mănânci, dar toate merele sunt încărcate cu nutrienți, inclusiv:
- Antioxidanți
Cojile de mere sunt bogate în antioxidanți , în special quercetină. Acest nutrient se găsește în alimente foarte pigmentate, inclusiv citrice, fructe de pădure, ceai verde și vin roșu .
- Fibre
Merele sunt o sursă bună de fibre , care ajută digestia.
- Apă
Merele sunt aproximativ 85% apă, ceea ce le face o gustare hidratantă.
Iată câteva dintre beneficiile consumului de mere: stabilizează glicemia, scade colesterolul, reduce tensiunea arterială, ușurează inflamația, satisface foamea mai mult timp și îmbunătățește microbiomul.