Ora de iarnă 2019. Cum scapi de oboseala accentuată, după ce se schimbă ora. Cea mai bună metodă
Trecerea la ora de iarnă nu aduce chiar beneficii corpului. Acesta trece printr-o schimbare destul de mare, motiv pentru care oamenii au senzația de oboseală mai mult decât niciodată. Iată o metodă prin care poți combate starea de oboseală cronică din cauza orei sezonului rece!
Ora de iarnă 2019. Cum să scapi de oboseala cruntă, după trecerea la ora de iarnă?
Trecerea la ora de iarnă aduce o oboseală extrem de accentuată. Corpul trece prin faze care îl dau peste cap și care îl obligă să reacționeze dubios. Cele mai frecvente reacții sunt; irascibilitate, anxietate, tulburări de somn, nivel crescut de stres, lipsă de energie, disconfort general, dureri de cap şi chiar dereglări hormonale.
Schimbarea orei poate să intensifice și problemele celor care suferă de drepresie sau voli cardiace. Toate modificările acestea aduc în cele din urmă ritmul biologic la un impas. Pentru a le depăși, nutriționiștii indică în primul rând să avem o alimentație bogată în fructe și legume care au un aport ridicat de elemente nutritive.
Care este sfatul specialiștilor?
„Trecerea la ora de iarnă şi schimbarea orei de trezire reprezintă factori de stres pentru organismul nostru. Deşi este un proces care în situaţii normale necesită o perioadă relativ scurtă de acomodare, de maximum o săptămână, este important ca această adaptare să fie sprijinită printr-un program de odihnă corespunzător, o alimentaţie echilibrată şi o activitate fizică susţinută, pentru a ne ajuta să reintrăm în formă într-un timp cât mai scurt“
Corina Zugravu, doctor”Activitatea fizică ar trebui să fie nelipsită pentru că ajută foarte mult, cu alte cuvinte, contactul cu natura. La vârtsnici adaptarea este mai dificilă pentru că la ei contează foarte mult şi numărul de ore de somn şi mesele fixe şi mai ales medicaţia. Practic se dă medicaţia peste cap”
Mihaela Săhlean, psiholog