Omul de încredere al lui Vladimir Putin rupe tăcerea despre folosirea armelor nucleare în Ucraina. Când vor trece la atac soldații ruși

Omul de încredere al lui Vladimir Putin rupe tăcerea despre folosirea armelor nucleare în Ucraina. Când vor trece la atac soldații ruși
Vladimir Putin, pregătit de lupte grele

În cadrul unei conferințe internaționale pe probleme de securitate, ministrul rus al Apărării și, în același timp, mâna dreaptă a liderului rus, a declarat intențiile pe care le are țara sa în raport cu un posibil atac nuclear în Ucraina, având în vedere tensiunile care au loc în jurul centralei nucleare de la Zaporojie, dar și îngrijorările pe care acesta le creează în rândul liderilor mondiali.

Oficicialii ruși derutează din nou Occidentul

Serghei Șoigu a declarat că toate informațiile vehiculate în presa internațională sunt, de fapt, niște speculații mincinoase, astfel încțt, Rusia nu are niciun plan de a folosi arme nucleare sau chimice în Ucraina.

„În acest context, în mass-media circulă speculații referitoare la faptul că se pregătește folosirea, în timpul operațiunii militare speciale, de armament tactic nuclear rusesc sau despre disponibilitatea de a folosi arme chimice. Toate aceste informații sunt o minciună absolută”, a declarat ministrul rus al apărării.

În continuare, acesta a subliniat faptul că, Rusia nu are nevoie de arme nucleare pentru a-și atinge obiectivele propuse în Ucraina, însă este importantă destinația armelor rusești, acestea putând fi folosite pentru a descuraja un posbil atac nuclear venit, eventual, din partea Ucrainei. Mai mult, Seeghei Șoigu a menționat că există reguli clare, publice, despre situațiile în care Rusia va folosi armele nucleare.

„Din punct de vedere militar nu există necesitatea folosirii armei nucleare în Ucraina pentru atingerea obiectivelor propuse. Importantă este destinația armamentelor nucleare rusești – este vorba de descurajarea unei atac nuclear. Folosirea lui (a armamentului nuclear – n. trad.) este limitată la circumstanțe excepționale, care sunt stabilite în documente de orientare rusești la care are acces publicul larg”, a adăugat ministrul rus al Apărării.

Rusia dă asigurări cu privire la nefolosirea armelor chimice

Omul de încredere al lui Vladimir Putin a vorbit și despre posibilitatea de a folosi arme chimice, excluzând din start această variantă de atac. Mai mult, ministrul Apărării a precizat că acest tip de arme nu mai există în Rusia din 2017. Acesta nu a pierdut, însă ocaiza de a acuza Occidentul pentru folosirea acestor tipuri de arme în anumite misiuni.

„Absurde sunt și afirmațiile referitoare la posibila utilizare a armei chimice în Ucraina. Reamintesc faptul că, spre deosebire de SUA, acest timp de armă a fost distrus complet în țara noastră încă în 2017, în cadrul îndeplinirii angajamentelor internaționale.

În același timp, provocările în care sunt folosite substanțele toxice au devenit cartea de vizită a unor organizații publice sponsorizate de Occident, cum ar fi ‘Căștile Albe’ din Siria”, a mai declarat Șoigu.

Cu privire la informațiile false referitoare la Rusia, acesta spune că au ca scop distragerea atenției publice de la cercetările militare biologice interzise, pe care specialiștii SUA le desfășoară în Ucraina.

 

Urmăriți Playtech.ro și pe