OMS dă o nouă veste proastă. A apărut încă o variantă a virusului covid-19

OMS dă o nouă veste proastă. A apărut încă o variantă a virusului covid-19
Anunț oficial OMS. A apărut încă o variantă a coronavirusului

Organizația Mondială a Sănătății vine cu o veste proastă pentru oamenii din toată lumea. Din păcate, a apărut încă o variantă a virusului COVID-19. Ce detalii au oferit oficialii despre noua descoperire?

Anunț îngrijorător din partea Organizației Mondiale a Sănătății: a apărut o nouă variantă de COVID-19

Specialiștii au identificat o nouă variantă a coronavirusului care a reușit să-i sperie pe reprezentanții Organizației Mondială a Sănătății. Aceasta ar putea avea legătură cu creșterea fulminantă a numărului de cazuri raportate în India.

OMS trage un seMnal de alarmă după ce în mijlocul acestei săptămâni a primit datele despre o nouă variantă a COVID-29 identificată în India, relatează EFE și Agerpres. Noutatea are două mutații în genomul său și a fost depistată la sfârșitul anului 2020 în două state, moment din care „procentul cazurilor a crescut considerabil”, a declarat la o conferinţă de presă Maria Van Kerkhove, directoarea departamentului tehnic de combatere a pandemiei de COVID-19 din cadrul organizației.

India a raportat în cursul zilei de vineri un nou record zilnic de cazuri – peste 234.000 prezent în cel de-al doilea val al pandemiei din țară, India fiind a doua cea mai afectată din lume ca număr de cazuri și a patra din dreptul cifrelor de deces în urma infectării cu COVID-19.

Noua variantă este rezultatul eforturilor de secvențiere genetică a SARS-CoV-2 realizate în lume. „Aşa cum ştim, virusurile se modifică cu timpul, suferă mutaţii iar aceasta este o variantă de interes pe care o urmărim”, a spus experta.

Cea din urmă a mai precizat că mutațiile identificate au unele asemănări cu cele două deja cunoscute care pot fi mai contagioase, iar în unele dintre cazuri pot să reducă „neutralizarea şi pot avea astfel impact asupra vaccinurilor”.

Americanii ar putea face o a treia doză de Moderna până la finalul anului 2021

Compania Moderna a anunțat la mijlocul acestei săptămâni că până la finele a.c. americanii ar putea să primească o a treia doză din vaccinul anti-CODI-19 pentru a fi protejați de noile variante ale coronavirusului, relatează Business Insider. Răspândirea noilor tulpini și ritmul încetinit al campaniilor de vaccinare au dus la o creștere a cazurilor.

„Țările care deja au atins o rată mare de vaccinare probabil vor fi pregătite să se concentreze pe administrarea unui nou rapel în 2022, posibil chiar de la sfârșitul acestui an”, a declarat Corinne Le Goff, director comercial al Moderna într-o discuție cu investitorii.

„Țări precum SUA, unde campania de vaccinare are un ritm alert, ar putea începe să facă al doilea rapel în curând, dar pentru că numai 5 la sută din populația globului a fost vaccinată, majoritatea țărilor vor continua să-și vaccineze populația cu doza inițială”, a explicat oficialul Moderna.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI